Annonce
Lemvig

Borgmestre blev ikke klogere på genåbning

Erik Flyvholm: Vi blev ikke klogere på, hvad der blive rmeldt ud på onsdag. Foto: Morten Stricker
Landets borgmestre var alle til møde, men blev skuffede hvis de havde troet, de fik at vide, hvad der vil genåbne på mandag

Lemvig: Havde man forestillet sig, at landets borgmestre her til formiddag ville få et hint om, hvad der genåbnes i Danmark fra på mandag 1. marts, så blev man skuffet.

Det var der intet om, da landets borgmestre var til virtuelt møde med Nick Hækkerup.

- Der var mange borgmestre, der havde troet, vi fik et hint om, hvad der bliver meldt ud på onsdag. Men det var der ikke, siger Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm (V).

Hans forsigtige vurdering er, at der ikke bliver tale om en total genåbning, men en forsigtig genåbning, uden mødet gav noget hint om, hvad det er, der åbnes.

- Ministeren ville sige os tak for indsatsen hidtil, og så blev vi forberedt på, at når folkeskolen åbner på et tidspunkt, så har vi som kommune en opgave i at teste. Vi vil komme til at stå for de kommunale skoler, ungdomsskoler og friskoler, mens andre vil tage sig af efterskoler, forklarer Erik Flyvholm, der mener, at denne test-opgave vil Lemvig Kommune kunne løse, når den bliver aktuel.


Når folkeskolen åbner på et tidspunkt, så har vi som kommune en opgave i at teste

Erik Flyvholm, borgmester


- Vi vil trække på de erfaringer, vi gør os nu, så det skal nok gå.

Annonce

Permanente test

Så blev borgmestrene orienteret om, at regeringen vil gå efter, der skal være færre kvik-test, men til gengæld vil der komme et mere finmasket net af permanente test-stationer over hele landet.

- Men ud over denne test-strategi og forvarslet om, at vi skal teste i folkeskolen, så var der ikke meget nyt, som kan fortælle om, hvad regeringen vil nu. Man vil have møde i regeringen og med partierne mandag og tirsdag, inden man så melder ud på onsdag, siger Erik Flyvholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brexit blev en lorteaftale

Annonce