Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Kan man holde byrådsmøde på skype, og har vi værnemidler nok?

- Vi har et udskudt byrådsmøde på mandag. Men lige nu ved vi ikke, hvordan vi får lov til at gennemføre det, siger H.C. Østerby (S). Arkivfoto: Morten Stricker
Weekenden var et kærkommet afbræk fra krisestyring, for borgmesteren. Men mandag kaldte virkeligheden igen med flere nye spørgsmål.
Annonce

Holstebro: Det gav borgmester H.C. Østerby (S) en vis ro i maven at kunne konstatere, at folk i weekenden formåede at overholde myndighedernes retningslinjer om, ikke at forsamles i større grupper:

- Jeg er glad for, at vi bor i et område af landet, hvor der er god plads. Der har været mange mennesker ude - men det virker til at være gået helt fint, siger H.C. Østerby, der blandt andet har brugt sin weekend på at få vind i ansigtet og gåture langs stranden:

Men selv om han har fået tanket ny energi i weekenden, så mener han nok, at der skal blive god brug for den i den kommende uge:

- Vi har et udskudt byrådsmøde på mandag. Men lige nu ved vi ikke, hvordan vi får lov til at gennemføre det. Vi har forespurgt, om vi må gøre det via Skype (videotelefoni red.) Det ved vi endnu ikke. Det er en af de ting, som vi skal have fundet ud af. På onsdag skal jeg have et telefonmøde med alle gruppeformændene for at orientere dem om, hvordan situationen ser ud, siger Østerby.

Et andet spørgsmål, der trænger sig på, er manglen på værnemidler til de ansatte. Det er både mundbind og håndsprit.

- Lige nu klarer vi os, men det er vanskeligt at skaffe. Derfor begynder vi også i dag at undersøge, om der er virksomheder i vores område, der kan producere nogle af de ting, som vi ved, vi får brug for. Vi havde fredag eftermiddag telefonmøde med statsministeren, og hun var sådan set meget klar omkring, at vi ikke har set toppen af krisen endnu. Det er vi nødt til at være ærlige omkring. Men vi forsøger at skaffe de ting, som skal være med til også at sikre vores ansatte, siger Østerby.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce