x
Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Kan man holde byrådsmøde på skype, og har vi værnemidler nok?

- Vi har et udskudt byrådsmøde på mandag. Men lige nu ved vi ikke, hvordan vi får lov til at gennemføre det, siger H.C. Østerby (S). Arkivfoto: Morten Stricker
Weekenden var et kærkommet afbræk fra krisestyring, for borgmesteren. Men mandag kaldte virkeligheden igen med flere nye spørgsmål.

Holstebro: Det gav borgmester H.C. Østerby (S) en vis ro i maven at kunne konstatere, at folk i weekenden formåede at overholde myndighedernes retningslinjer om, ikke at forsamles i større grupper:

- Jeg er glad for, at vi bor i et område af landet, hvor der er god plads. Der har været mange mennesker ude - men det virker til at være gået helt fint, siger H.C. Østerby, der blandt andet har brugt sin weekend på at få vind i ansigtet og gåture langs stranden:

Men selv om han har fået tanket ny energi i weekenden, så mener han nok, at der skal blive god brug for den i den kommende uge:

- Vi har et udskudt byrådsmøde på mandag. Men lige nu ved vi ikke, hvordan vi får lov til at gennemføre det. Vi har forespurgt, om vi må gøre det via Skype (videotelefoni red.) Det ved vi endnu ikke. Det er en af de ting, som vi skal have fundet ud af. På onsdag skal jeg have et telefonmøde med alle gruppeformændene for at orientere dem om, hvordan situationen ser ud, siger Østerby.

Et andet spørgsmål, der trænger sig på, er manglen på værnemidler til de ansatte. Det er både mundbind og håndsprit.

- Lige nu klarer vi os, men det er vanskeligt at skaffe. Derfor begynder vi også i dag at undersøge, om der er virksomheder i vores område, der kan producere nogle af de ting, som vi ved, vi får brug for. Vi havde fredag eftermiddag telefonmøde med statsministeren, og hun var sådan set meget klar omkring, at vi ikke har set toppen af krisen endnu. Det er vi nødt til at være ærlige omkring. Men vi forsøger at skaffe de ting, som skal være med til også at sikre vores ansatte, siger Østerby.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce