Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Jeg synes, at vi skal hejse flaget for alle sosu-assistenter

- Lige nu taler vi rigtig meget om personalet på sygehusene, og de er bestemt vigtige. Men det er det personale, der er ude i det yderste led skam også. Dem har vi en tendens til at glemme eller overse i denne tid, siger Østerby. Arkivfoto: Morten Stricker
- Jeg er bange for, hvad der kommer til at ske efter påske, siger borgmester H.C. Østerby om den nye forlængelse af nedlukningen. Og så bør vi kippe med flaget for sosu-assistenterne, mener han.
Annonce

Holstebro: At regeringen mandag valgte at forlænge nedlukningen af landet til efter påske, kom sådan set ikke bag på borgmester H.C. Østerby (S).

- Det var ventet, siger han.

Til gengæld kan han godt blive bange for, hvad der sker, hvis nedlukningen trækker ud efter den 13. april:

- Det gælder for alle de erhvervsdrivende. Det gælder for alle de mennesker, der måske kan se, at de her kan komme til koste rigtig mange penge for dem. Lige nu oplever jeg faktisk en stor forståelse for nedlukningen. Men jeg kan godt frygte, at vi kommer til et tidspunkt, hvor den opbakning smuldrer, og hvad sker der så, spørger Østerby.

Svaret har han ikke.

- Men det er folk, der ikke har set deres familie i lang tid. Det er folk, der skal betale deres regninger. Hvad sker der, når de bliver ekstra pressede? Og vi kommer ind i påsken, hvor mange familier har traditioner, det er her, det gælder om at holde fast i, at vi altså er nødt til at overholde myndighedernes anbefalinger.

Han kan mærke det underlige i situationen selv.

- Da vi vi var i sommerhus i weekenden, overlod vi det til min datter og hendes familie. Vi kørte en halv time før de kom. Det ville vi aldrig have gjort under normale omstændigheder. Det er da underligt, siger han.

Annonce

Sosu'erne er heltene

Mens man i kommunen sidder og forbereder sig på, hvordan man skal håndtere sundhedsopgaven, hvis mange bliver smittede eller går hjem syge på en gang, så har borgmesteren en lille bøn om, at man ikke glemmer det lokale sundhedspersonale:

- Her tænker jeg især på susu-assistenterne, der i denne tid fortsætter deres arbejde, og som kører ud til de mest sårbare ældre og hjælper dem. Det er fantastisk at se, hvordan de bare bliver ved. Det er dem, der i høj grad er med til at forebygge, at vi får mange indlæggelser i et allerede presset sundhedsvæsen, siger Østerby.

- Lige nu taler vi rigtig meget om personalet på sygehusene, og de er bestemt vigtige. Men det er det personale, der er ude i det yderste led skam også. Dem har vi en tendens til at glemme eller overse i denne tid, siger Østerby.

Samtidig fortæller borgmesteren, at kommunen nu har besluttet at fremrykke en række vedligeholdelsesprojekter, der skal skaffe arbejde til de private. Det er projekter på rådhuset, Holstebro Idrætspark og på de tre daginstitutioner Solkær, Myretuen og Krøyerhaven.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce