Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Jeg går i seng klokken otte. Jeg er noget så træt

- Normalt er jeg virkelig et b-menneske. Jeg kan sidde op længe. Men nu går jeg i seng klokken 20. Jeg sover 10 timer om natten. Og nogle gange kan jeg tage en lur midt på dagen, fortæller H.C. Østerby. Arkivfoto: Morten Stricker
Borgmester H.C. Østerby (S) har i dag holdt sin datters fødselsdag på nettet, mens han selv døjer med stor træthed.

Holstebro: Hosten er blevet en fast følgesvend for borgmester H.C. Østerby (S), der har symptomerne på Covid-19, og derfor ikke må forlade sit hjem, og skal klare sin borgmestertjans hjemmefra.

Nu er trætheden stødt til hosten:

- Jeg er træt hele tiden. Normalt er jeg virkelig et b-menneske. Jeg kan sidde op længe. Men nu går jeg i seng klokken 20. Jeg sover 10 timer om natten. Og nogle gange kan jeg tage en lur midt på dagen, fortæller H.C. Østerby.

Lægen har beroliget ham med, at det er helt naturligt. At trætheden er en del af forløbet, og at den forsvinder igen, når sygdommen er ude af kroppen:

- Jeg har fået vide, at jeg bare skal slappe af. Det er det bedste jeg kan gøre. Jeg er feberfri, og jeg satser på, at jeg er i sidste fase af det, siger Østerby.

Træt eller ej, så prøvede Østerby også noget nyt i dag. Han fejrede sin datters fødselsdag over nettet.

- Hun er i sommerhuset med sin familie og under normale omstændigheder, ville vi have besøgt dem. Jeg er glad for, at vi kan kommunikere med skype og stadig kan se hinanden. Men det er naturligvis ikke det samme - og det er fladt i forhold til det personlige møde. Men det er en erstatning i de her tider, og det må vi så bare vænne os til, siger Østerby.

Annonce

Sluk for nyhederne

Trætheden er også slået ind i forhold til nyhedsstrømmen:

- Corona fylder alt. I aftes fik jeg nok. Der så jeg kun en nyhedsudsendelse. Normalt ser jeg mange nyheder, læser mange aviser for at følge med. Men jeg tror faktisk, at det er sundt engang imellem lige at koble det fra. Der er ikke så meget vi kan gøre ved situationen, og man kan blive fyldt så meget op med information, at man slet ikke kan rumme det. Så er det godt, at jeg i den nuværende situation ikke har problemer med at falde i søvn, siger Østerby.

Et lille lyspunkt er der da også:

- Genåbningen af genbrugspladsen var en stor succes. Alle tilbagemeldinger, som vi har fået, tyder på, at det hele forløb uden problemer, selv om der var lange køer. Det er dejligt, og det er også forudsætningen for, at vi kan holde genbrugspladsen åben.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilke tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce