x
Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Det gør mig umådeligt trist at se, at volden stiger i hjemmet

- Jeg ser det også som en anerkendelse af det gode og store arbejde, man gør på krisecentret i Holstebro. Baggrund er trist, men derfor kan vi godt anerkende det arbejde, man udfører på krisecentret, siger H.C. Østerby. Foto: Morten Stricker
- Det er uhyggeligt at tænke på, at den nuværende situation får behovet for pladser på krisecentret til at stige, siger borgmeteren, der glæder sig over at Holstebro Krisecenter har fået penge til midlertidige pladser.

Holstebro: Mens H.C. Østerby (S) glæder sig over, at Holstebro krisecenter har fået penge til at lave 10 nye midlertidige pladser til voldsramte kvinder, så erkender han blankt, at det sker på en trist baggrund:

- Det er desværre virkeligheden, at flere kvinder bliver udsat for vold - eller mere vold - når mange er tvunget til at være hjemme hele tiden. Man kan ikke undskylde det. Men forklaringen kan måske være, at der slet ikke er noget frirum for mange mere. Det hele bliver mere fortættet, siger borgmesteren.

- Men det gør mig umådeligt trist at se, at volden stiger i hjemmet. Det er aldrig acceptabelt, og det viser, at der nogle steder er noget helt galt, siger Østerby.

Men når situationen nu engang er, som den er, så er han glad for, at krisecentret i Holstebro er et af de krisecentre, der får penge til at lave nye midlertidige pladser.

- Jeg ser det også som en anerkendelse af det gode og store arbejde, man gør på krisecentret i Holstebro. Baggrund er trist, men derfor kan vi godt anerkende det arbejde, man udfører på krisecentret, siger H.C. Østerby.

Teknologiens triumf

De nye tider byder dog også på mere positiv læring, mener borgmesteren.

- I dag skal jeg have videotelefonmøde med alle gruppeformændene. Vi skal blandt andet finde ud af, hvordan vi afvikler vores byrådsmøde på mandag. Jeg tror, at vi også efter krisen vil se, at vi har lært at mødes og holde møder på en helt anden måde, siger Østerby.

Han understreger, at der efter krisen fortsat vil være mange møder, hvor man stadig vil være fysisk sammen.

- Vi kan ikke holde budgetseminar med 50 mennesker via videotelefon. Men jeg tror omvendt, at vi også lærer, at mange møder kan vi godt klare på andre måder. På den måde får teknologien helt sikkert et gennembrud. Før har vi kunnet se begrænsningerne. Nu er vi tvunget til at få det til at fungere - og så viser det sig også, at det kan det sagtens i mange tilfælde, siger Østerby.

På dagens møde mellem de politiske gruppeformænd skal man således diskutere, om man kan gennemføre byrådsmødet som et telefonmøde.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce