Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Det er ikke verdens største problem. Det er bare ærgerligt

- På næsten alle arbejdspladser vil der være mennesker, der nu takker af efter langt arbejdsliv, som ikke får den afsked, som de har fortjent, siger H.C. Østerby (S). Arkivfoto: Morten Stricker
På alle arbejdspladser findes de. De folk, der går på pension, som nu ikke får lov til at sige farvel, på den måde de havde håbet på.

Holstebro: En aflyst reception kan måske virke som en lille ting.

Men det har alligevel fået borgmester H.C. Østerby (S) til at spekulere over alle de ting, som nedlukningen af samfundet nu umuliggør.

- Vi har politidirektør Jens Kaasgaad. Vi har korshærspræst Søren Nielsen og kunstformidler Peter Haarby. De har alle på hver deres måde spillet en rigtig stor rolle i byens moderne historie. Nu får vi ikke mulighed for at sige ordentligt farvel til dem. De stopper bare og det faktisk bare ærgerligt. Hver især har vi dem meget at sige stor tak for. Kaasgaard har om nogen været drivkraften i at få mange arbejdspladser indenfor politiet til byen, ved at vise, at han kunne løse opgaverne. Søren Nielsen har betydet rigtigt meget for de svageste i byen. For de mest udsatte - og Peter Haarby har været en tornado i bestræbelserne på at udbrede kunst og kultur og kendskabet til det, siger Østerby.

Spørger man borgmesteren, så er det bare tre personer, som rigtig mange kender:

- På næsten alle arbejdspladser vil der være mennesker, der nu takker af efter langt arbejdsliv, som ikke får den afsked, som de har fortjent. Som ikke får muligheden for at sige ordentligt farvel til kollegerne og arbejdsmarkedet, og som ikke får mulighed for at blive fejret. Og man skal huske på, at de hver især kan have spillet en stor rolle lige akkurat, der hvor de har været.

Man kan naturligvis fejrer dem efterfølgende. Når krisen er ovre, når samfundet er lukket op igen:

- Det er bare ikke det samme. Det er bare endnu en af de store ulemper. Det er faktisk rigtig ærgerligt.

Mursten og lån

Til gengæld kan borgmesteren glæde sig over, at regeringen har valgt at sløjfe kommunernes anlægsloft, der har begrænset hvor mange penge landets kommuner har kunnet bruge til anlægsopgaver.

- Det er jeg rigtig glad for. Det betyder helt sikkert, at vi vil kunne fremme nogle anlægsopgaver, og dermed også være med til at sikre nogle arbejdspladser, siger Østerby.

Men Holstebro Kommune svømmer ikke i penge. Har i overhovedet råd til at fremrykke anlægsinvesteringer?

- Nu kommer der en lånemulighed, som vi formentlig vil benytte os af. Det er rigtigt, at vi ikke selv har penge nok i kassen - og der vil naturligvis være stor forskel på, hvor meget den enkelte kommune kan gøre, siger H.C. Østerby (S).

Men lån har det jo med at skulle betale tilbage igen. Det giver jer vel ikke flere penge og en bedre økonomi på lang sigt?

- Men i den nuværende situation, handler det også om at være med til at holde hånden under arbejdspladser. Det vil vi naturligvis gerne være med til. Og ja, der er så en regning der skal betales senere. Men lige nu er vi i en ekstraordinær situation, og derfor vil vi allerede i løbet af i dag undersøge, hvilke projekter, der hurtigt kan fremrykkes, siger Østerby.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce