Annonce
Holstebro

Borgmesteren med symptomer på coronavirus: Den mindste ting er nu mit helbred

Borgmester H.C. Østerby (S) er ved at komme sig over sin sygdom. Han er stolt over de tiltag, han oplever for tiden. Foto: Morten Stricker
En række småting gør en stor forskel i en ellers svær tid, kan H.C. Østerby konkludere.

Holstebro: Når borgmester H.C. Østerby (S) de seneste dage er vågnet, har han mødt en gammel "ven", der efter hans smag har været ude af hans liv lidt for længe. Vennens navn er Energi.

- Jeg er mere frisk og kan mærke, at trætheden i kroppen, jeg har været mærket af i 14 dage, er ved at fortage sig. Det har hjulpet at holde sig i ro, konkluderer H.C. Østerby, der har udvist symptomerne på Covid-19.

Nu er energiniveauet ved at være tilbage, og det kan også mærkes på det, der optager borgmesteren.

- Det mindste spørgsmål er mit helbred nu, indleder han, før han omtaler en række tiltag, der bringer smilet frem i en ellers svær tid.

Det første er den corona-jobbank, kommunen har oprettet. Har man en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund, kan man tilmelde sig jobbanken i fald, der opstår et behov hos eksempelvis hjemmeplejen eller på et ældrecenter.

- Nu har vi fået tallet for det beredskab, og det er på 240 personer, hvilket, jeg synes, er et meget flot tal. Det er i den grad noget, vi har brug for, siger H.C. Østerby.

Annonce

160, 25 og en særlig annonce

Et andet tal hedder 160. Det er det antal personer, som har efterspurgt en pakke med bøger "to-go" hos de ellers lukkede biblioteker. Biblioteket laver en lykkepose med bøger, som borgere kan få.

- Det vil jeg kalde en megasucces samt et bevis for, at der stadig er et behov for at anvende den bogform, siger H.C. Østerby.

Et tredje tal hedder 25. Det dækker over det ekstra antal ipads, kommunen har sendt ud på ni ældrecentre.

- Der er mange ensomme ældre i denne tid, som mangler at kunne komme i kontakt med familie, børnebørn og så videre. Her kan disse tablets gøre en forskel. Sådan er det generelt i denne tid: Mange småting kan udgøre en forskel i en ellers svær hverdag.

Det samme kan siges om den helsides annonce, Holstebro Kommune i denne uge indrykkede i avisen. Det er ikke kutyme, at kommunen skriver ud for at ønske god påske, at opmuntre og at rose, men tiden kaldte på det, forklarer borgmesteren:

- Det var en måde at sige på, at vi godt ved, hvor hårdt spændt for medarbejderne er i denne svære tid, vi lever i, samt at alle tager de rigtige forholdsregler. Men når vi kommer ud på den anden side, er det styrket - sammen. Politisk var det også en måde at sige: Vi er her stadig, mens tingene er anderledes.

Jævnligt den kommende tid tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilke tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce