Struer

Borgmesteren vil også hjælpe VUC

Det er ikke kun Mette Frederiksen, som har ideer til, hvordan VUC i Struer kan hjælpes. Foto: Morten Stricker
Mette Frederiksen er ikke den eneste socialdemokrat, som har forslag til, hvordan den lokale VUC-afdeling kan hjælpes i en svær tid.

Struer: Da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i fredags besøgte VUC i Struer, var det med et forslag om at stoppe omprioriteringsbidraget på uddannelse - og dermed fjerne nogle besparelser - samt en pulje på 50 millioner kroner til at hjælpe lukningstruede VUC-afdelinger.

Det var oplysninger, som den lokale forstander for VUC i Struer og Holstebro, Gert Sander Jensen, kun kunne være glad for.

- Det er et forslag, og jeg håber, at det bliver vedtaget, for det vil kunne hjælpe os til at overleve. Det kan ikke sikre en Struer-afdeling på sigt, det er kun antallet af kursister, der kan det, sagde han dog.

- Lige nu har vi en historisk højkonjunktur, hvor de allerfleste mennesker er i arbejde. Det bliver ikke ved med at være sådan. Vi ved, det svinger, og har man først lukket en afdeling, er det rigtig, rigtig svært at starte igen, uddybede Gert Sander Jensen:

- Jeg er leder af et relativt lille VUC, der havde en omsætning i 2016 på 52 millioner kroner. I år har vi en på 39 millioner. De 6,5 millioner er fordi, vi har færre kursister. De andre 6,5 millioner er besparelser.

Vi ville blive rigtig glade, hvis de kunne leje sig ind hernede. Det er en rigtig god idé, for det er med til både at give noget økonomi til os, ved at vi får en lejeindtægt, og til at, vi får nogle flere mennesker i huset.

Gert Sander Jensen, forstander, VUC i Struer og Holstebro

FGU i huset

Om Mette Frederiksens forslag nogensinde bliver til andet end et forslag, er der ingen, som endnu ved, men der er dog også andre, som gerne vil byde ind med hjælp.

Borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S) har en konkret idé om, at FGU - den forberedende grunduddannelse - som er en ny uddannelse, der forbereder folk til at gå i gang med en ungdomsuddannelse eller komme i job - måske fysisk kunne ligge hos VUC.

- Vi ville blive rigtig glade, hvis de kunne leje sig ind hernede. Det er en rigtig god idé, for det er med til både at give noget økonomi til os, ved at vi får en lejeindtægt, og til at vi får nogle flere mennesker i huset, siger Gert Sander Jensen.

Nogle af dem, der kommer til at gå på FGU, ville formentlig have meldt sig hos VUC, hvis ikke der var blevet lavet om på tingene.

- Det er også noget af det, vi er trængt af, slutter Gert Sander Jensen.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce