Annonce
Struer

Borgmesteren: Hvorfor ikke flytte hele akutafsnittet til Humlum

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) foreslår, at alle de kommunale akutpladser og den midlertidige pleje af patienter, som er udskrevet fra hospitalerne bliver flyttet til Humlum, hvor det ikke er lykkedes for Struer Kommune at finde en køber til det nedlagte plejehjem. Arkivfoto: Frede Stengaard
Det er ikke lykkedes for Struer Kommune at finde en køber til det nedlagte plejehjem i Humlum. Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) fremsætter derfor nu sin plan B.
Annonce

Struer: Midt i debatten om, hvordan Struer Kommune vil være i stand til at finde en besparelse på 2,4 millioner kroner om året på akutafsnittet i Voldgade, lancerer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) nu en idé om at flytte hele afdelingen til Humlum, hvor plejehjemmet Rosengården blev rømmet for beboere, da de fik nye plejeboliger på Bangs Have, det nye plejecenter inde i Struer.

- Vi har forsøgt at få bygningerne solgt, men vi har ikke fået et eneste bud, fortæller Niels Viggo Lynghøj.

I Asp stod Danske Diakonhjem klar til at overtage driften af det kommunale plejecenter, da Struer Kommune drejede nøglen om.

I Hjerm blev det lokale plejehjem revet ned, så der nu er plads til en udvidelse af hallen og et byggeri af fire nye ældreboliger, og i Uglev har en privat investor bygget det tidligere plejecenter om til boliger.

På den måde kunne vi være med til at sikre, at der kommer lys i vinduerne, så vi på den måde støtter op om lokalsamfundet i Humlum, nu det ikke var muligt at finde en køber. Måske kunne vi kalde det for "Tryghedshotellet", som de gør det i Lemvig Kommune

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune

Annonce

Lys i vinduerne

Men i Humlum har der ikke været interesse for at overtage det tidligere plejehjem.

- Så vi står med nogle bygninger, som vi må kunne bruge til et nyt akutafsnit, hvor vi kan samle både akutafnittet i Voldgade og de fire midlertidige plejepladser, Struer Kommune har på plejehjemmet i Hvidbjerg, mener Niels Viggo Lynghøj (S).

- Så vidt, jeg husker, er der 24 værelser på det nedlagte plejehjem i Humlum, og de er formentlig lidt for små. Men lægger vi nogle af dem sammen, må det være muligt at få etableret de 19 pladser, vi har behov for, med de 15 fra akutafsnittet i Voldgade og de fire på Thyholm, mener han.

- På den måde kunne vi være med til at sikre, at der kommer lys i vinduerne, så vi på den måde støtter op om lokalsamfundet i Humlum, nu det ikke var muligt at finde en køber. Måske kunne vi kalde det for "Tryghedshotellet", som de gør det i Lemvig Kommune, siger han og understreger, at det indtil videre kun er en idé, som han vil sende videre til social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget.

- Hvis det skal blive til noget, er det selvfølgelig op til udvalget, som kan sende forslaget videre til byrådet, så vi på den måde for det debatteret, forklarer han.

Annonce

Reaktionerne

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, John Christoffersen (V) er umiddelbart positiv i sin indstilling til forslaget.

- Vi skal have revideret kommunens bolighandlingsplan på hele ældreområdet og inden for både handicap og psykiatri, og i den forbindelse kunne det da være interessant at se på, om vi kunne bruge plejehjemmet i Humlum, mener han.

Næstformanden i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Lene Houe (V), vil gerne lige have betænkningstid, inden hun tager stilling til borgmesterens forslag.

- Vi skal da se på de muligheder, vi har, mener hun.

- Men samtidig må vi også overveje, om det nu også er så hensigtsmæssigt at nedlægge de midlertidige pladser på Thyholm, hvor det er nemt for de pårørende at komme på besøg, siger hun i sin umiddelbare reaktion på borgmester Niels Viggo Lynghøjs udmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce