Annonce
Holstebro

Borgmester: Vi skal gøre os mere lækre

Det er meget vigtigt, at Holstebro fortsætter kampen for uddannelsespladser, mener borgmester H.C. Østerby.   Arkivfoto: Jørgen Kirk
Borgmester H.C. Østerby (S) finder det helt afgørende, at Holstebro fortsat er en uddannelsesby, selv om en række uddannelser har ledige pladser. Det er en konstant kamp, hvor vi intet får foræret, mener han.
Annonce

Holstebro: Frank Jensen i København og Jacob Bundsgaard i Aarhus kan år efter år læne sig tilbage og glæde sig over, at det vælter ind med studerende, når et nyt studieår begynder i september.

Det samme kan kollegerne i de øvrige universitetsbyer gøre. Men så enkelt er det langt fra i de øvrige uddannelsesbyer i Danmark. Her er det hvert år en kamp for at få så mange studerende som muligt ind på de videregående uddannelser.

Den kategori tilhører Holstebro, der må leve med, at der forsat er en del ledige pladser på de videregående uddannelser. Værst ser det ud på Erhvervsakademi Midtvest, hvor uddannelserne til serviceøkonom og procesteknolog kun er halvt fyldt op.


Det er kamp og en udfordring, der ikke stopper, men vi må bestemt ikke opgive at satse på uddannelse

H.C. Østerby, borgmester


Til gengæld lykkedes det VIA University College at optage flere sygeplejerske og lærere end året før. Men flere af uddannelserne på VIA må også melde om ledige pladser. Det gælder blandt andet uddannelsen til pædagog, lærer og bygningskonstruktør.

- Det glæder mig meget, at det lykkedes at få sygeplejerskeuddannelsen fyldt op. Jeg håber, at både VIA og Erhvervsakademiet får flere elever ind i løbet af de næste uger inden studiestart. Vi har et godt samarbejde med begge uddannelsessteder, og jeg ved, at der bliver gjort meget for at få studerende, siger Holstebro-borgmester H.C. Østerby (S).

Annonce

Hård kamp

Han er helt på det rene med, at det er en hård kamp at få folk til at uddanne sig i Holstebro. De største byer i Danmark suger de studerende til i samme hast som softice smelter på en varm sommerdag.

- Vi ved, at vi intet får foræret i vores del af landet. Det gælder på mange områder, men ikke mindst uddannelse. Men det vil være helt forkert at opgive at have uddannelser i byen, så vil vi få meget sværere ved at få uddannet arbejdskraft til byen, siger Østerby, der har fuld forståelse for, at mange af de unge søger mod de større byer for at uddanne sig til læge, advokat og it-ingeniør.

- Det er helt afgørende, at vi hele tiden gør os lækre som uddannelsesby, så vi kan tiltrække så mange som muligt. Vi skal gøre studiemiljøet attraktivt og skaffe ungdomsboliger nok, så folk fra Holstebro og nærområderne gerne vil studere i byen. Det er en kamp og en udfordring, der ikke stopper, men vi må bestemt ikke opgive at satse på uddannelse, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Annonce