Annonce
Kultur

Borgmester til verdensmester: Der er hårdtslående argumenter for, at det bliver dig

Dina Thorslund, der i 2020 succesfuldt for tredje gang forsvarede sin VM-titel, er Årets Idrætsnavn i Struer Kommune, mens Bruno Nordensgaard på vegne af Kulturcenter Mississippi på Thyholm takkede for Kulturfondens pris 2021. Den er på 25.000 kroner. Foto: Steffan Skov
Dina Thorslund er Årets Idrætsnavn - og Kulturfondens pris 2021 kommer en tur langt ud på landet

Struer: Hun slår en proper næve, og hun har også slået sig langt ind i de lokale sportshjerter, verdensmester og bokser Dina Thorslund, Struer.

Skulle hun have været i tvivl om opbakningen på hjemmebanen, så var der flotte ord hæder, da den 27-årige regerende verdensmester i bantamvægt hos WBO tirsdag blev kåret som Årets Idrætsnavn i Struer Kommune.

Det sker efter et pandemiramt sportsår 2020, hvor der trods alt og alligevel blev plads til en triumf, da Dina Thorslund lørdag 26. september forsvarede sin titel med succes i Struer Energi Park. Forøvrigt tredje gang, at bokseren forsvarede sin titel.

- Der er hårdtslående argumenter for, at det bliver dig, der bliver Årets Idrætsnavn, og du er nu ubesejret i alle dine 15 professionelle kampe. Det synes jeg er imponerende, sagde borgmester Niels Viggo Lynghøj, da han motiverede hæderen til Dina Thorslund.

Annonce

Nye titler i sigte

Det var da også en både stolt og glad bokser, der modtog hæderen og pokalen, som hun skal passe på det kommende års tid.


2020 var et virkelig underligt år, så det er naturligvis dejligt at blive hædret for sin indsats.

Dina Thorslund, Årets Idrætsnavn i Struer Kommune


- 2020 var et virkelig underligt år, så det er naturligvis dejligt at blive hædret for sin indsats, siger Dina Thorslund. Trods pandemi og nedlukning har hun allerede taget fat i træningen op til det, der forhåbentlig ender med at blive en VM-kamp, hvor mesterskabet i hele to forbund sættes på højkant.

- Jeg håber på, at det bliver til sommer - og at det bliver på hjemmebane, siger Dina Thorslund.

Annonce

Kultur på landet

Før byrådsmødet blev også Kulturfondens pris 2021 tildelt, og modtageren er Kulturcenter Mississippi på Thyholm.

Kulturcentret med det lange flodnavn med de mange s´er får prisen for modet til at starte op i et landbosamfund, og skabe kultur, der potentielt er et trækplaster for turismen.

I indstillingerne til prisen er det også fremhævet, at kulturcentret har stået bag flere succesfulde udstillinger af høj kvalitet med både professionelle kunstnere og kunstnere, der er på vej.

Annonce

- Et kæmpe skulderklap

Med hæderen følger 25.000 kroner. Penge, der falder på et tørt sted, siger lederen af kulturcentret, Bruno Nordensgaard.


Det er en dejlig overraskelse, og et kæmpe skulderklap til alle de frivillige.

Bruno Nordensgaard, Kulturcenter Mississippi, Thyholm


- Det er en dejlig overraskelse, og et kæmpe skulderklap til alle de frivillige, siger Bruno Nordensgaard. Allerede 20. marts åbner centret årets første udstilling, og siden er der planlagt andre fem udstillinger i 2021.

Plus masser af andre kulturtiltag som eksempelvis et kreativt værksted for børn, et dukketeater og en shelterplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce