Annonce
Struer

Borgmester-forslag fik Grethe Hestbech op af stolen

Grethe Hestbech (SF) afviser borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag om at samle akutafsnittet i Struer og de fire midlertidige plejepladser på Thyholm i det nedlagte plejehjem i Humlum. Arkivfoto: Frede Stengaard
- Jeg forstår slet ikke, hvad det er, han har gang i, siger Grethe Hestbech (SF), efter at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) tirsdag foreslog at flytte hele det kommunale akutafsnit til Humlum.

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag om at samle hele det kommunale akutafsnit og de fire midlertige plejepladser på plejehjemmet i Hvidbjerg på det nedlagte plejehjem i Humlum, fik i går Grethe Hestbech fra SF til at reagere med en skarp afvisning af borgmesterens idé.

Grethe Hestbech har sygeorlov fra sin post som formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune frem til udgangen af marts.

- Men dette her måtte jeg reagere på, sagde hun, da hun havde læst tirsdagsudgaven af avisen.

- Jeg forstår slet ikke, hvad det er, han har gang i. For det første ville det koste næsten lige så meget som at bygge et nyt plejehjem, og når der lige nu er så stor usikkerhed blandt personalet på akutafsnittet, synes jeg godt nok, at det er noget af en bombe, han smider ind i debatten, mener Grethe Hestbech (SF).

Grundlæggende mener hun, at det er utidig indblanding fra borgmesterens side, når han fremsætter sin idé om at flytte akutafsnittet ud på det nedlagte plejehjem uden at informere udvalget og herunder hende selv som formand.

- Da Danske Diakonhjem etablerede friplejehjemmet i Asp, satte vi gang i et arbejde med at justere kommunens bohandlingsplan på ældreområdet. Vi kunne konstatere, at der ville blive ledige plejeboliger på det nye plejecenter, Bangs Have, og hvis vi nu også får rådighed over de nedlagte plejeboliger på det nedlagte plejehjem i Humlum, må det da være i den forbindelse, vi skal debattere det, mener hun og er ikke afvisende over for at indrette det tidligere plejehjem i Humlum til boliger for de særligt udsatte i Struer Kommune med behov for en plejebolig.

- Men akutafnittet ligger godt, hvor det ligger. Det fungerer rigtig godt. Vi fandt bare ud af, at vi blev nødt til at tilpasse budgetterne til behovet. Det er det arbejde, der er i gang, og borgmesteren er selvfølgelig borgmester og kan foreslå, hvad han vil. Men jeg synes bare ikke, det er måden at gøre det på, siger Grethe Hestbech (SF) om tirsdagens udmelding fra Niels Viggo Lynghøj (S).

Annonce
Struer Kommune har ikke været i stand til at finde en køber til det nedlagte plejehjem i Humlum, og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) foreslår derfor, at det bliver bygget om at indrettet som kommunens "Tryghedshotel". Arkivfoto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce