Annonce
Struer

Borgmester-forslag fik Grethe Hestbech op af stolen

Grethe Hestbech (SF) afviser borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag om at samle akutafsnittet i Struer og de fire midlertidige plejepladser på Thyholm i det nedlagte plejehjem i Humlum. Arkivfoto: Frede Stengaard
- Jeg forstår slet ikke, hvad det er, han har gang i, siger Grethe Hestbech (SF), efter at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) tirsdag foreslog at flytte hele det kommunale akutafsnit til Humlum.
Annonce

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag om at samle hele det kommunale akutafsnit og de fire midlertige plejepladser på plejehjemmet i Hvidbjerg på det nedlagte plejehjem i Humlum, fik i går Grethe Hestbech fra SF til at reagere med en skarp afvisning af borgmesterens idé.

Grethe Hestbech har sygeorlov fra sin post som formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune frem til udgangen af marts.

- Men dette her måtte jeg reagere på, sagde hun, da hun havde læst tirsdagsudgaven af avisen.

- Jeg forstår slet ikke, hvad det er, han har gang i. For det første ville det koste næsten lige så meget som at bygge et nyt plejehjem, og når der lige nu er så stor usikkerhed blandt personalet på akutafsnittet, synes jeg godt nok, at det er noget af en bombe, han smider ind i debatten, mener Grethe Hestbech (SF).

Grundlæggende mener hun, at det er utidig indblanding fra borgmesterens side, når han fremsætter sin idé om at flytte akutafsnittet ud på det nedlagte plejehjem uden at informere udvalget og herunder hende selv som formand.

- Da Danske Diakonhjem etablerede friplejehjemmet i Asp, satte vi gang i et arbejde med at justere kommunens bohandlingsplan på ældreområdet. Vi kunne konstatere, at der ville blive ledige plejeboliger på det nye plejecenter, Bangs Have, og hvis vi nu også får rådighed over de nedlagte plejeboliger på det nedlagte plejehjem i Humlum, må det da være i den forbindelse, vi skal debattere det, mener hun og er ikke afvisende over for at indrette det tidligere plejehjem i Humlum til boliger for de særligt udsatte i Struer Kommune med behov for en plejebolig.

- Men akutafnittet ligger godt, hvor det ligger. Det fungerer rigtig godt. Vi fandt bare ud af, at vi blev nødt til at tilpasse budgetterne til behovet. Det er det arbejde, der er i gang, og borgmesteren er selvfølgelig borgmester og kan foreslå, hvad han vil. Men jeg synes bare ikke, det er måden at gøre det på, siger Grethe Hestbech (SF) om tirsdagens udmelding fra Niels Viggo Lynghøj (S).

Struer Kommune har ikke været i stand til at finde en køber til det nedlagte plejehjem i Humlum, og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) foreslår derfor, at det bliver bygget om at indrettet som kommunens "Tryghedshotel". Arkivfoto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce