Annonce
Lemvig

Borgmester: En forfærdelig dag for Lemvigegnen

Borgmester vErik Flyvholm: Det er noget af Lemvigegnens DNA, der flytter. Foto: Morten Stricker
En kedelig tendens, at når virksomheder vokser sig store, så flytter de hovedsædet væk fra egnen, mener borgmester Erik Flyvholm

Lemvig: - Det er en forfærdelig dag for Lemvigegnen.

Borgmester Erik Flyvholm havde ikke set komme, at Vestjysk Bank ville flytte hovedsædet væk fra Lemvig. I forbindelse med fusionen med Den Jyske Sparekasse flytter Vestjysk Bank hovedsædet til Herning. Det betyder, at cirka 80 arbejdspladser forlader Lemvig.

- De arbejdspladser har meget større betydning her i Lemvig, end de har der, hvor de nu flyttes hen. Men det er desværre en tendens, vi ser, når virksomheder vokser sig større. Så flytter de hovedsædet væk fra vore områder. Vi har netop haft det med det amerikanske opkøb af Cheminova, og nu sker det så igen. Det er smerteligt for egnen, siger Erik Flyvholm.

Han pointerer, at det betyder meget for Lemvigegnen på flere måder. Der er for eksempel bosætningen.


De arbejdspladser har meget større betydning her i Lemvig, end de har der, hvor de nu flyttes hen. Men det er desværre en tendens, vi ser, når virksomheder vokser sig større. Så flytter de hovedsædet væk fra vore områder

Erik Flyvholm, borgmester


- Der er langt at køre for de medarbejdere, der bor her, og det betyder, at nye medarbejdere ikke vil bosætte sig i Lemvig Kommune. Det er nogle gode arbejdspladser, der forsvinder, og de er svære at erstatte.

Annonce

Lemvigegnens DNA

Erik Flyvholm mener også, det betyder noget for Lemvigegnens DNA, at man nu ikke længere skal være hjemby for bankens hovedsæde.

- Det er den gamle Lemvig Bank og Lemvig Folkebank, der blev til Nordvestbank og siden Vestjysk Bank. Banken har stor betydning for vor selvforståelse. Det har også betydning, at bankens ledelse har kigget ud af vinduerne og set Lemvig. Det har gjort noget for den tilknytning, banken har til vort erhvervsliv, vort foreningsliv, ja hele egnen. Vi bevarer naturligvis filialer i Lemvig og Thyborøn, men det er ikke det samme, som at bankens ledelse også er her på egnen, mener borgmesteren.

Han mener, det er godt, Vestjysk Bank har vokset sig så stærk, at den har kunnet indgå i en stor fusion.

- Det er fint, banken er kommet videre efter krisen og bliver stærkere. Men det fratager ikke ærgrelsen over, at man ikke vil bevare hovedsædet her. Det havde været en anden historie, hvis banken havde meldt ud, at man fusionerede, og nu kom der 40 ekstra medarbejdere til hovedsædet i Lemvig. Så havde det været en glædens dag. Det blev det så ikke, konstaterer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce