Annonce
Struer

Borgmester efter kort-rod: Der er rettet op på det nu

Niels Viggo Lynghøj (S) forsikrer, at der nu er styr på bilagskontrollen i kommunen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der har været rod i arbejdsgangene angående brugen af kommunens Mastercards, men der er rettet op på det nu, forsikrer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S)
Annonce

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøjs (S) eget brug af et af kommunens Mastercard er et af eksemplerne på, hvordan der har været rod i bogføringen af Mastercard-udgifter i Struer Kommune.

Ifølge DR er der en Mastercard-transaktion foretaget af borgmesteren for et hotelophold i Forssa i Finland på 2.946 kroner efter en venskabsbytur, som borgmesteren var på i maj 2018 sammen med tre andre personer. Men bilaget er intet sted at finde.

- Jeg tænker, at jeg har haft en kvittering, som er blevet indleveret. Det gør jeg altid, det er min arbejdsgang, siger borgmesteren selv.

Hvad er der så sket med kvitteringen, efter du har afleveret den?

- Bilagsopfølgningen i kommunen har været mangelfuld, det erkender vi. Det var derfor, vi selv bad Deloitte om at lave gennemgangen, og nu har vi taget forholdsregler, siger Niels Viggo Lynghøj.

De forholdsregler går blandt andet ud på, at samtlige hævninger på kommunens Mastercards bliver gennemgået hver måned - hævning for hævning.

- Der er rettet op på det nu, fastslår borgmesteren.

Han understreger også, at gennemgangen fra Deloitte viste, at der ikke var foretaget hævninger af privat karakter, bortset fra et enkelt køb på 3.599 kroner til et Apple Watch foretaget af John Patuel Hansen, centerchef for Plan og Miljø i Struer Kommune.

- Men det er ikke foretaget i ond tro, siger borgmesteren.

- Medarbejderen har haft en formodning om, at det kunne være et godt arbejdsredskab for ham, og det blev købt i forbindelse med indkøb af iPhones til afdelingen.

Borgmesteren fortæller, at de mangelfulde bilagsopfølgninger har fået nogle personalemæssige konsekvenser, men ønsker ikke at uddybe, hvad det betyder yderligere.

- Det er en sag, vi klarer internt, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce