Annonce
Lemvig

Borgerskolen satser på det sikre

Tine Olesen er ny leder af Borgerskolen i Lemvig. Pressefoto
Den konstituerede leder af Borgerskolen blev også den nye leder

Lemvig: Det blev den konstituerede leder af Borgerskolen, Tine Olesen, som nu også er udnævnt til at være den nye leder af tilbudet i Skolegade i Lemvig.

Hun afløser dermed Tina Dominicussen, som stoppede i foråret. Tine Olesen er fastansat som leder fra årsskiftet. Inden hun blev konstitueret som leder, har hun været souschef i fem år og sammenlagt været ansat på Borgerskolen i 13 år, så det er en erfaren medarbejder, bestyrelsen hermed satser på som leder.

- Vi er meget glade for at kunne ansætte Tine Olesen som forstander for Borgerskolen. Hun har erfaringen og kompetencerne. Hun er en bund solid vestjyde fra Thyborøn. Hvilket kan høres på sproget og mærkes på temperamentet, siger sognepræst Kim Eriksen, der er formand for bestyrelsen.

- Med Tine Olesen får Borgerskolen en god leder med de rette værdier. Som også er meget lyttende og derfor vil evne at engagere og medinddrage de ansatte i udviklingen af Borgerskolen. Alt sammen til glæde for de beboere, der med et ophold på Borgerskolen håber at få bedre styr på deres tilværelse. Folk i Lemvig vil også, når de går forbi, kunne se, at der i 2020 tages fat på en helt nødvendig vedligeholdelse af Borgerskolens bygninger, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce