Annonce
Erhverv

Borgerne skal inspirere arkitekter og planlæggere

Onsdag er det borgernes tur til at komme frem med deres ideer til, hvad sygehusgrunden skal bruges til. Arkivfoto: Morten Stricker

Onsdag den 27. februar er alle borgere i Holstebro Kommune inviteret til møde om byens fremtid med særligt fokus på, hvad sygehusgrunden skal bruges til.

Holstebro: Det vil gøre ondt dybt inde i sjælen hos mange inkarnerede Holstebro-borgere, når Holstebro Sygehus lukker ned og flytter til Gødstrup i 2021.

Men med fraflytningen følger nye muligheder. Det store spørgsmål er, hvad skal den centrale Holstebro-grund på 70.000 kvadratmeter skal bruges til i fremtiden. Skal de eksisterende bygninger bevares?

I efteråret blev selskabet Holstebro Udvikling etableret med økonomisk støtte fra Holstebro Kommune og Færch Fonden. Hovedopgaven er at finde frem til en plan for, hvad sygehusgrunden skal bruges til.

Byens unge, interesseorganisationer, politikere, erhvervsliv har været samlet for at give en række bud på bymidtens fremtid i forbindelse med flere opvarmningsmøder.

På onsdag kan alle borgere i Holstebro Kommune komme på banen med deres ideer. Det er også muligt at høre oplæg om byudvikling og andre relevante emner. Det hele foregår i Musikteatret i Holstebro.

Holstebros borgmester H.C. Østerby ser frem til, at borgerne kommer med ideer og initiativer til, hvordan den centrale del af Holstebro skal udvikle sig.

- Folk skal ikke holde sig tilbage. Vi er i gang med en meget spændende proces om, hvordan vores by skal udvikle sig. Jeg håber meget, at borgerne vil komme og bidrage med deres ideer. Det er afgørende, at de borgere, der kender byen bedst, kommer frem med deres ideer, siger H.C. Østerby.

Annonce

Så mange som muligt

Jesper Larsen, der er direktør i Holstebro Udvikling, håber på et stort fremmøde til onsdagens møde.

- Det er vigtigt, at vi får inddraget så mange som muligt, så folk føler ejerskab. Der er tale om et meget stort udviklingsprojekt for hele Holstebro midtby, siger Jesper Larsen, som allerede nu glæder sig over en meget stor interesse for at give sin mening til kende.

- Ambitionen er, at videreudviklingen af byen skal være kommerciel, langsigtet og stærk, så den kommer mange til gode og manifesterer Holstebro som den centrale motor i Nordvestjylland, siger Jesper Larsen.

Senere på foråret udpeges tre arkitektteams, der skal konkurrere om at udarbejde den endelige plan for sygehusgrunden og bymidten i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce