Annonce
Debat

Borgerne skal ikke stå med skægget i postkassen, fordi myndigheder har klokket i det for rigtig mange år siden

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.

"Når elefanter slås, bliver græsset trådt ned".

Sådan lyder et gammelt ordsprog, og det kan udmærket bruges i en bizarre sag, en række ejere af sommerhusgrunde ved Ferring Sø nu er ved at blive ofre i.

For rigtig mange år siden udstykkede Lemvig Kommune sommerhusgrunde på et areal, som i 1960'erne var udlagt til sommerhusgrunde i den gamle Klinkby Kommune. Grundene er byggemodnede, og sagen gik sin gang. Ingen protesterede mod dem - heller ikke Danmarks Naturfredningsforening dengang for omkring 25 år siden.

Annonce

Grundene kom til salg, blev købt, og ejerne ville med tiden bygge på dem. Det skete så ikke lige med det samme, men så begyndte de første at røre på sig. Nu ville de bygge.

Men da der så skulle behandles en dispensation til et byggeri, fandt Danmarks Naturfredningsforening ud af, at her nok var noget galt. Grundene var udstykket, hvor der var en lille fredet mose. Det havde ingen bemærket sig før.

Men nu handlede Danmarks Naturfredningsforening så. Sagen skulle undersøges, og resultatet er, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har besluttet, at det er et fredet område, og nu må der slet ikke bygges.

Nu står ejerne så med en lang næse. De har i god tro købt deres grunde, og nu må de så her mange år efter slet ikke bygge på dem. De er værdiløse. En træls sag, siger alle involverede, men det ændrer ikke ved, at det er uskyldige borgere, der her står til at blive sorteper.


Det kan ikke være rigtigt, at borgere skal stå med skægget i postkassen, fordi myndigheder har klokket i det, hvad enten det er den ene eller den anden, der har skylden


Hverken kommune eller Danmarks Naturfredningsforening mener, det er deres skyld. Kommunen mener, at plangrundlaget var i orden, da grundene blev udstykket i sin tid, og at naturen har ændret sig efterfølgende. Danmarks Naturfredningsforening påberåber sig, at man er sat i verden for at beskytte naturen. Ingen tager ansvaret for, at der ikke var nogen - heller ikke dem selv - reagerede, da grundene blev udlagt, byggemodnet og solgt.

Det kan ikke være rigtigt, at borgere skal stå med skægget i postkassen, fordi myndigheder har klokket i det, hvad enten det er den ene eller den anden, der har skylden - eller der slet ikke er nogen, som de selv mener. Der må findes en løsning, så borgerne kan bygge på de grunde, de har købt til formålet. Det kan nok ske, uden naturen tager alvorlig skade af det, når der ikke er nogen, der har reageret i så mange år.
Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce