Annonce
Holstebro

Borgerne klagede over høj fart: Politiets målinger viste, at de havde mere end ret

Arkivfoto: Lars Juul
En lokal mand i begyndelsen af 30’erne blev målt med 186 kilometer i timen. Han mister nu kørekortet og får bøde på den "pæne side af 10.000 kroner".
Annonce

Skave: 102 bilister gik på bare fem timer i politiets fotofælde i sidste uge på Viborgvej nær Skave, og de kan nu alle se frem til minimum en bøde for ikke at overholde fartgrænsen.

Men en bilist stak dog mere i øjnene end de andre.

Det drejede sig om en mand i begyndelsen af 30’erne, fortæller leder af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

- Han blev målt til 186 kilometer i timen, hvor man må køre 80 kilometer i timen, siger Glintborg.

Politiet fik efterfølgende fat i manden, der ud over en bøde på "den pæne side af 10.000 kroner", som Henrik Glintborg formulerer det, også mistede kørekortet på stedet.

- Det mest overraskende ved manden var nok, at han var fra lokalområdet, fortæller Henrik Glintborg.

Det var nemlig borgere fra selvsamme lokalområde omkring Skave, der selv havde henvendt sig til politiet, fordi de følte sig plaget af mange biler med alt for høj fart på Viborgvej.

- Og man må jo sige, at vores måling viste, at der er noget om snakken, siger Henrik Glintborg.

Af de 102 bilister, der på bare fem timer blev blitzet, fik syv dem ud over en bøde også et klip i kørekortet, oplyser færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Målingen fortæller os, at der bliver kørt alt for stærkt, og at det næppe er sidste gang, at vi er til stede på strækningen, siger Henrik Glintborg.

Han hæfter sig dog også ved, at det er borgerne i området, der selv har bedt politiet komme ud og måle farten:

- Det viser, at samarbejdet virker. Der var noget at komme efter, og at folk faktisk er bekymrede over de høje hastigheder, siger Henrik Glintborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Annonce