Annonce
Navne

Borgerforeningen har peget på Thokil Jalk som Årets Ulfborger

Thorkil Jalk er Årets Ulfborger. Det er tiende gang, at Borgerforeningen udpeger en lokal ildsjæl, der modtager hædersbevisningen. Privatfoto

Ulfborg: Årets Ulfborger er for 10. gang blevet udpeget blandt byens mange ildsjæle, og valget faldt denne gang på kunstnerisk leder af Bredgades Lullebier, Thorkil Jalk.

- Årets Ulfborger har virkelig sat byen på det kunstneriske landkort og været med til utrætteligt at finde på mange spændende ting. Du har selvfølgelig ikke selv stået med det hele, men du har i 36 år været tovholderen og en stor ildsjæl, der i stærkt samspil med andre dygtige personer har sørget for, at der har været mange spændende forestillinger i Biokuben, fortæller Mette K. Josephsen om årets prismodtager i en pressemeddelelse fra Ulfborg Borgerforening.

Thorkil Jalk hyldes for at skabe en helt unik stemning omkring både tilhørere og de optrædende.

"Der er helt sikkert mange af de optrædende du har fået overbevist om, at de kunne mere end de selv troede, og som derved har fået, den måske savnede selvtillid stivet at. Det sociale har altid ligget dig meget på sinde", hedder det i hyldesten".

- Du har i mange år været kunstnerisk leder af Bredgades Lullebier, men er nu lige så stille ved at overgive taktstokken til næste generation, men der er ingen tvivl om, at du også i fremtiden vil have en finger med i spillet, fastslår Mette K. Josephsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce