Annonce
Holstebro

Borgerforening jagter ny forpagter til sognegård

Borgerforeningen i Naur-Sir søger en ny forpagter til sognegården, da de nuværende forpagtere stopper til årsskiftet "efter fire gode år". Et af de kommende arrangementer er jule-fællesspisning 12. december, hvor Sir Børnekor deltager og med luciaoptog og fællessang. Pressefoto
Forpagterparret i Naur-Sir Sognegård har sagt op fra årsskiftet, og borgerforeningen søger nu efter en ny forpagter. Drømmen i lokalområdet er at flytte sognegården sammen med hallen, så skolen kan overtage den nuværende sognegård.
Annonce

Naur-Sir: Den 1. januar 2020 hedder forpagterparret i Naur-Sir Sognegård ikke længere Lone Nielsen og Hans Vium.

- Vi har haft fire gode år sammen med dem med gode arrangementer og skøn mad, men nu søger vi nye forpagtere til sognegården, fortæller Bo Jensen, der er formand for borgerforeningen.

Holstebro Kommune ejer sognegården, som borgerforeningen driver, og det er derfor foreningen, der skal ansætte den nye forpagter.

- Sognegården er et samlingspunkt i lokalsamfundet, siger Bo Jensen og fortæller, at der otte til ti gange om året er fællesspisninger i sognegården, mens foreninger, institutioner og menighedsrådet holder arrangementer i huset. Sognegården bruges også til sølvbryllup og sammenkomster. Og til kaffe efter begravelser.

Sognegården leverer også mad ud af huset, og i jobopslaget tilbyde borgerforeningen "et energisk lokalsamfund" og "et enormt sammenhold".

Sognegården ligger i Krunderup nær Naur, Sir og Alstrup, hvor der i disse år bygges nyt.
Annonce

Drøm om nybyggeri

Ifølge prognoserne vil skolen om få år have børn nok til to spor - især på grund af den nye bydel i Alstrup med 220 byggegrunde i tre etaper.

- Vores drøm er, at vi får bygget til hallen og får sognegården flyttet til nybyggeriet, siger formanden og henviser til, at sognegården og skolen i dag ligger i samme bygning.

- Skolen har et stigende elevtal og får derfor brug for pladsen, tilføjer Bo Jensen.

Han forestiller sig, at den nye forpagter skal drive sognegården i de nuværende lokaler i to til tre år og derefter kan fortsætte i de nye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce