Annonce
Holstebro

Borgerforening jagter ny forpagter til sognegård

Borgerforeningen i Naur-Sir søger en ny forpagter til sognegården, da de nuværende forpagtere stopper til årsskiftet "efter fire gode år". Et af de kommende arrangementer er jule-fællesspisning 12. december, hvor Sir Børnekor deltager og med luciaoptog og fællessang. Pressefoto
Forpagterparret i Naur-Sir Sognegård har sagt op fra årsskiftet, og borgerforeningen søger nu efter en ny forpagter. Drømmen i lokalområdet er at flytte sognegården sammen med hallen, så skolen kan overtage den nuværende sognegård.

Naur-Sir: Den 1. januar 2020 hedder forpagterparret i Naur-Sir Sognegård ikke længere Lone Nielsen og Hans Vium.

- Vi har haft fire gode år sammen med dem med gode arrangementer og skøn mad, men nu søger vi nye forpagtere til sognegården, fortæller Bo Jensen, der er formand for borgerforeningen.

Holstebro Kommune ejer sognegården, som borgerforeningen driver, og det er derfor foreningen, der skal ansætte den nye forpagter.

- Sognegården er et samlingspunkt i lokalsamfundet, siger Bo Jensen og fortæller, at der otte til ti gange om året er fællesspisninger i sognegården, mens foreninger, institutioner og menighedsrådet holder arrangementer i huset. Sognegården bruges også til sølvbryllup og sammenkomster. Og til kaffe efter begravelser.

Sognegården leverer også mad ud af huset, og i jobopslaget tilbyde borgerforeningen "et energisk lokalsamfund" og "et enormt sammenhold".

Annonce
Sognegården ligger i Krunderup nær Naur, Sir og Alstrup, hvor der i disse år bygges nyt.

Drøm om nybyggeri

Ifølge prognoserne vil skolen om få år have børn nok til to spor - især på grund af den nye bydel i Alstrup med 220 byggegrunde i tre etaper.

- Vores drøm er, at vi får bygget til hallen og får sognegården flyttet til nybyggeriet, siger formanden og henviser til, at sognegården og skolen i dag ligger i samme bygning.

- Skolen har et stigende elevtal og får derfor brug for pladsen, tilføjer Bo Jensen.

Han forestiller sig, at den nye forpagter skal drive sognegården i de nuværende lokaler i to til tre år og derefter kan fortsætte i de nye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce