Annonce
Ulfborg/Vemb

Borgere om hærværk: Det giver ingen mening og er ren galimatias

Natten til torsdag blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet er med alt sandsynlighed rettet imod den ulv som blev skudt ved Ulfborg. Foto: Morten Stricker

Blandt borgerne i Ulfborg var der torsdag en del, som undrede sig over, at byen havde været udsat for massivt hærværk.

- Jeg forstår ikke helt, hvad det betyder. Det er noget mærkeligt noget, siger Carina Carstens.

- Jeg tænker især på børnene, som skal køre gennem byen på cykel, når de skal i skole. Det er jo ikke sikkert, at de forstår det, men det er da utrygt, når de kommer forbi et byskilt, hvor der hænger en økse, fortsætter Carina Carstens.

Tømrer Kjeld Kristensen var ved at indtage sin madpakke foran Ulfkær Kirke, hvor han fortalte, at præsten tidligere på dagen havde været forbi og kigge på hærværket.

- Præsten kom og stod og kiggede og rystede noget på hovedet, siger Kjeld Kristensen.

Kjeld Kristensen er en af dem, som gerne vil have, at der ikke er ulve i Danmark. Derfor forstår han heller ikke, hvorfor det skal gå udover Mourits Troldtoft.

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget. Det er ren galimatias, at der er nogen, der kan finde på at lave hærværk på den måde, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce