Annonce
Vinderup

Borgere gik sammen om at købe forfaldent hus: Får nu penge til nedrivning

Claus Møller-Jørgensen er en af dem, der i 2018 gik sammen med andre af byens borgere om at købe huset og grunden på Djeldvej 43. Nu kan huset endelig blive revet ned. Arkivfoto: Jan Briks
Flere af borgerne i Djeld jubler over, at det nu ser ud til at lykkes at få væltet dét hus, som borgerne selv købte i 2018 for at forhindre uheldige udlejere i at overtage.

Djeld: Den har været en torn i øjet på de lokale i byen. Det hus fra 1876, man møder, når man kører ind gennem Djeld, og som længe har været saneringsmodent.

Derfor gik 16 husstande i efteråret 2018 sammen om at købe huset, da det kom på tvangsauktion - alene for at undgå at "uheldige udlejere" skulle finde på at overtage det. Borgerne ønskede i stedet at nedrive huset og gøre grunden til en grøn oase.

Og mandag fik Foreningen til Djeld Bys Forskønnelse så sit svar fra Holstebro Kommune: Der gives støtte og tilladelse til, at huset må rives ned.

- Det har vi jo kun turde håbe på. Så det er vi meget glade ved, siger Hans Enevoldsen, der bor lige over for det forfaldne hus på Djeldvej.

Hans nabo, Claus Møller-Jakobsen, er enig:

- Jeg tror ikke, du kan finde nogen i byen, der ikke er jubellykkelige over det, siger han og tilføjer:

- Så nu håber vi bare, at det kan blive revet ned hurtigt, så vi kan få lavet det pænt her til forår eller sommer - og nå at få lidt glæde af det i år, siger Claus Møller-Jakobsen.

Annonce

En prioritet

Det er med nedrivningsmidler fra delvist staten og Holstebro Kommune, når ejendommen rives ned. Og prioriteringen af, hvilke ejendomme, der har fået del i pengene, har været drøftet i teknisk udvalg.

- Grunden til, at vi har prioriteret lige netop den her ejendom, er jo blandt andet, at borgerne selv har købt huset. Og så er det bare ikke så attraktivt at bo et sted, hvor der står sådan et hus, så derfor har vi prioriteret projektet, siger Per Albertsen (S), medlem af teknisk udvalg.

Hvad der konkret skal ske med ejendommen, når den er revet ned, er endnu for tidligt at sige, mener Hans Enevoldsen:

- Vi har nogle tegninger med nogle forslag, men lad os nu lige få huset væltet først, siger han.

Han er dog ikke i tvivl om, at initiativet fra borgerne i byen viser, at byen står sammen om udfordringerne:

- Det viser jo, at vi vil det samfund, vi bor i, siger han.

Også Søvejen 19 i Herrup, Langgade 62 i Hogager og Kjærsvej 4 i Vemb er blevet prioriteret til midler fra nedrivningspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce