Holstebro

Borger efterlyser ordentlighed i kommunen

Et flertal i byrådet har besluttet helt af fjerne de stykker af Hattensvej, som går op til motorvejen. Dermed er motorvejsbroen reelt droppet - og det undrer borgere i området, som ikke er blevet orienteret, som de var lovet. Foto: Morten Stricker
Borgere er skuffet over, at et flertal i byrådet dropper motorvejsbro ved indirekte beslutning. Og ikke tager dialog om en samlet trafikløsning for Mejrup-området.

MEJRUP: Et flertal i byrådet har reelt besluttet at droppe den vejbro over motorvejen, som både Venstre og Socialdemokraterne lovede før valget i 2017. Det fremgår indirekte af, at byrådet har besluttet at bruge 309.000 kroner på at fjerne de ender af Hattensvej, som der skåret over af motorvejen. Penge, som var afsat til projektering af vejbroen.

- Vi kan konstatere, at broen er droppet, selv om vi ikke er blevet orienteret, som vi ellers var blevet lovet. Og konstatere at der er brugt en masse penge på forundersøgelser, som kunne være brugt bedre på andre veje, siger Ib Lundgaard, hvis ejendom ligger nord for motorvejen, så både han og leverandører skal ud på en længere omvej.

- Det her betyder, at ejendomme nordøst for motorvejen er 10-20 procent mindre værd, og hvis vi erhvervsdrivende skal bruge op til én million kroner mere på transport, betyder det færre penge i skat til kommunekassen, konstaterer Ib Lundgaard.

Efterlyser ordentlighed

Jørgen Stig Jensen, som bor på en nedlagt ejendom øst for motorvejen, er også dybt utilfreds med kommunens handlemåde.

- Det er da mærkeligt, at man ikke tager en konkret beslutning i stedet for og melder det ud. Det her synes jeg ikke er en god fremgangsmåde, siger han.

- Ren egoistisk er jeg ligeglad med en bilbro, men i det mindste burde man lave en cykelbro over motorvejen, siger Jørgen Stig Jensen og minder om, at motorvejen ligger dybt i terrænet på stedet - og det gør en bro billigere, og dermed vil børn få en kortere og mere sikker skolevej.

Han sendte et svar i forbindelse med høringen af den nye bydel i Mejrup Vest, hvor han opfordrede til en samlet analyse af trafiksituationen omkring Mejrup.

- Her foreslog at nedsætte en gruppe med borgerforeningen og andre interessenter. Men selv om kommunen på mødet sagde, at de gerne ville i dialog, så har jeg ikke fået svar.

- Jeg er skuffet over hele forløbet, for jeg havde forventet at bo i en kommune, hvor der var mere ordentlighed. Det her er ikke med til at give tillid til systemet, siger Jørgen Stig Jensen.

Venstre stemte imod

Som det eneste parti stemte Venstre imod, da byrådet bevilgede penge til at fjerne resterne af Hattensvej.

- Så længe vi ikke er i mål med en anden trafikløsning ved Mejrup, så synes vi, det er for tidligt at fjerne vejen og dermed denne mulighed, siger gruppeformand Jens Kristian Hedegaard (V).

- Det væsentlige er, at skolebørn får en sikker skolevej, og det er kommunens forpligtelse. Og der bør vi holde alle muligheder åben, indtil vi har en mulighed, siger Hedegaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Struer For abonnenter

Veninde om Sagal: Det, hun gør, er så inspirerende

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce