Annonce
Kultur

Bondekonen fra Nordsalling

Marianne Jørgensen fortæller muntert og levende om et spændende liv på landet. Det sker onsdag aften på Vinderp Aktiv Center. PR-foto

Vinderup: Om livet som Bondekone på Nordsalling, om børneopdragelse, landsbyliv, udegrise, indegrise, folketingsvalg, strukturudvikling, hestefold, krise, politik, fællesskab og ægteskab…og om liv og død.

Det fortæller forfatteren Marianne Jørgensen om, når hun onsdag aften klokken 19 holder foredrag i Vinderup Aktiv Center, Toften 40, med udgangspunkt i sin bog: Børn, Bøvl og Bigballer.

Det er et nutids-historisk vidnesbyrd om et meget spændende liv. Marianne Jørgensen har siden 1993 skrevet klummer om livet på landet i Landsbrugsavisen under titlen "Brev fra Salling".

Danske Seniorer, Vinderup arrangerer sammen med Vinderup Aktiv Center. Inklusiv kaffe med brød koster foredraget 125 kroner at overvære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce