x
Annonce
Livsstil For abonnenter

Boltinggaard Gods med familie, fest og film: Huser nu Skandinaviens største kostumesamling

Det kan være både en fordel og en ulempe at bo det samme sted, som man arbejder. Det kan da også være svært for Nicoline og Peter-Vilhelm Rosenstand helt at undgå at snakke om arbejde over aftensmaden, men de er til gengæld også blevet hurtige til at styre samtalen over på deres tre børn og deres dag. For Boltinggaard Gods er netop ikke kun en forretning. Det er også et hjem for en familie. Foto: Robert Wengler
Hans far købte godset med traditionelt landbrug i 1972. I 1996 overtog Peter-Vilhelm Rosenstand Boltinggaard ved Ringe, og hvis hans far stadig havde levet, ville han i dag have meget svært ved at genkende hovedbygningen, staldene og selve forretningen set indefra. Til gengæld ville han stadig kunne genkende det ydre og sjælen, for det har Nicoline og Peter-Vilhelm Rosenstand gjort alt, hvad de kunne for at beskytte under herregårdens rivende udvikling med det bortforpagtede landbrug, den store konferencesal til events, det lydtætte filmstudie, 27 gæsteværelser og som noget helt nyt også Skandinaviens største kostumesamling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce