Annonce
Struer

Boligsalget holder pulsen højt

Der er fuld fart på boligsalget i Struer Kommune. Også så meget, at udviklingen kan presse i priserne op. Arkivfoto: Michael Bager
Boligmarkedet holder den høje kadence, og priserne er nu begyndt at stige - en udvikling, der også kan mærkes i Struer
Annonce

Struer: Priviligeret travlt.

Sådan lyder karakteristikken af arbejdstempoet hos EDC Ejendomsgruppen i Struer, når mægler Patrick Krarup Rasmussen skal give en status på købelysten på det lokale boligmarked lige nu.

Den har taget fart i 2020, og selv ikke en pandemi har ændret på det. Snarere tværtimod.

Købere og sælgere har haft god tid til at gøre op med sig selv, om deres hjem fungerede efter hensigten, da de blev sendt hjem i samfundskarantæne sammen med resten af Danmark.

Efterfølgende har en del af dem i bogstaveligste forstand handlet.

Annonce

Mod forventning

Det er stik imod forventningen, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz hos portalen Boligsiden.dk i en pressemeddelelse med de helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni måned.

- De foreløbige handelstal for juni måned tegner et billede af endnu en måned med meget høj handelsaktivitet. Der er med andre ord mange købere til boligerne, og samtidig ser vi, at det bliver fortsat sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Det bidrager til at presse priserne op på både villaer og rækkehuse, men også på sommerhuse og ejerlejligheder, siger Birgit Daetz.

Annonce

Hurtige handler

Hos EDC Ejendomsgruppen er det situationen lige nu. Der sælges flere huse end der kommer til salg.


Fortsætter købelysten med at være så stor, som den er nu, så vil det også betyde stigende priser lokalt.

Patrick Krarup Rasmussen, ejendomsmægler, EDC Ejendomsgruppen, Struer


- Det er en helt normal udvikling, at når der er flere købere end sælgere på et marked, så afspejler det sig i prisen. Fortsætter købelysten med at være så stor, som den er nu, så vil det også betyde stigende priser lokalt, siger Patrick Krarup Rasmussen.

- Det går tjept, og nogle tilfælde handler det om få dage, fra et hus sættes til salg og en ny ejer kan få nøglen. Der er stadig lange liggetider på boliger, der har været på markedet længe. Men nye boliger på markedet lige nu er også hurtigt solgt, siger Patrick Krarup Rasmussen.

Annonce

Følger udviklingen

På landsplan har ejerlejligheder fået et comeback i juni. Helt så enkelt er det ikke i Struer. Men er beliggenheden i orden, så er der købere.

- Vi har ingen problemer med at sælge lejligheder på de mere attraktive adresser med blandt andet udsigt til fjorden og havnen, siger Patrick Krarup Rasmussen.

Branchen har nu øjnene stift rettet mod resten af året og udviklingen på markedet efter sommerferien, hvor store dele af de resterende af regeringens hjælpepakker stopper.

- Det bliver spændende at følge udviklingen. Lige nu har vi travlt. Det kan selvfølgelig ændre sig. Omvendt er der formentlig mange forsigtige købere, der først har villet afvente udviklingen, før de eventuelt går ind på markedet, siger Patrick Krarup Rasmussen.

Annonce
Annonce
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce