Annonce
Erhverv

Boligmarkedet undgik det store slag med boldtræet

Huset på Fuglehegnet i Holstebro er et af de huse, der i øjeblikket er til salg i Holstebro. Ejendomsmæglerne efterlyser dog flere huse til salg. Foto: Morten Stricker
Der er igen godt gang i hussalget i Holstebro. Den store nedtur blev undgået. Ejendomsmæglerne efterlyser dog flere huse til salg.
Annonce

Holstebro: Da Danmark lukkede ned i midten af marts, var der stor usikkerhed om, hvordan det ville gå med salget af villaer og lejlighed.

Den værste frygt var, at markedet ville ryge i dybfryseren med masser af usikkerhed i mange måneder.

Sådan er det ikke gået. I hvert fald ikke i Holstebro Kommune. De nyeste tal fra boligportalen boligsiden.dk viser et fald på 19 procent for villaer i april i forhold til året før. Men allerede i denne måned ser det lysere ud, og den værste frygt er indtil videre aflyst. I den seneste uge var salget stigende i forhold til for et år siden.

Det bekræfter to af de lokale ejendomsmæglere.

- Vi fik en rigtig fin start på 2020, men det hele blev meget usikkert, da Danmark lukkede ned. Der var meget stille i ugerne efter, men nu ser det igen fornuftigt ud. Der er kommet godt gang i salget igen her i maj. Det lysner, og jeg ser optimistisk på det, siger ejendomsmægler Søren Kaatsrup, der er indehaver af EDC i Holstebro.

Den samme vurdering kommer fra ejendomsmægler Leif Lægsgaard fra Estate.

- Vi kan ikke klage. Heldigvis er det ikke gået, som mange med rette kunne frygte, da Danmark lukkede ned. Vi har godt gang i handler og fremvisninger. Ikke mindst i Holstebro By, hvor der er godt gang i salget i alle områder. Jeg forventer, at vi bare vil se en forskydning af salget i år. Vi ser optimistisk på markedet, siger Leif Lægsgaard.

Har køberne forsøgt at presse prisen ned med begrundelse i coronakrisen?

- Det kunne man umiddelbart godt have en forventning om, men det er ikke sket. Vi ser meget det samme prisniveau som i starten af året. Det er meget stabilt, og vi ser ikke de store udsving, siger Leif Lægsgaard.

EDC-kollegaen Søren Kaastrup har heller ikke oplevet, at køberne har brugt det argument, selv om der ofte er en mindre forhandling af prisen, når handlen skal falde helt på plads.

Annonce

Efterlyser sælgere

I store træk har prisniveauet i Holstebro Kommune ligget på omkring 10.000 kroner per kvadratmeter i en årrække. Der er dog markante forskelle på priserne i centrum af Holstebro og i udkanten af Holstebro.

- Det er et meget solidt og sundt marked, hvor usikkerheden er lille. Sådan forventer jeg også, at det vil se ud i fremtiden, men det kan selvfølgelig ændre sig, hvis arbejdsløsheden begynder at stige markant igen. Det kan være med til at sætte markedet i stå, siger Søren Kaastrup fra EDC.

En anden stopklods kan være, at der simpelthen ikke er huse nok til salg.

- Den største udfordring er, at vi mangler varer på hylderne. Vi får ikke så mange huse til salg, så udbuddet er ikke så stort. Vi er sultne efter, at der kommer flere huse til salg, siger Leif Lægsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce