Annonce
Holstebro

Boligmarkedet slår ny rekord: Vi har købt huse for mere end halvanden milliard

Der blev i alt brugt 1,6 milliarder kroner på bolighandler i Holstebro Kommune sidste. Det er en stigning på 33 procent, hvilket er over landsgennemsnittet, som ligger på 28 procent i forhold til året før. Arkivfoto: Palle Peter Skov
Udbuddet var mindre, men køberne stod stadig klar med kuglepennen til at underskrive en købsaftale i 2020. Det pressede boligpriserne op og fik det samlede salg fra året før til at blegne.
Annonce

Holstebro: 2020 var et godt år for boligbranchen. Det vil de fleste ejendomsmæglere skrive under på. For mens corona har gjort livet surt for mange erhverv, er boligmarkedet ikke blevet ramt af virussens mørke skyer.

Faktisk blev det sidste år slået flere rekorder i salget af ejendomme på dansk jord.

Holstebro var ingen undtagelse, og det kan ses på det samlede beløb, når man lægger summerne fra køb af sommerhuse, villaer og andre typer boliger sammen.

I alt blev der sidste år solgt huse i kommunen for 1,6 milliarder kroner. Det er en stigning på 33 procent i forhold til året før, viser en opgørelse fra Boligsiden.

- Da landet blev lukket ned første gang, tænkte de fleste nok, at det her kunne gøre ondt, men det er jo gået lige modsat. Det, der er blevet sat til salg, er bare blevet solgt, så det har på mange måder været et vildt år at være ejendomsmægler i, siger Morten Jensen, indehaver af Home Holstebro.

Annonce

Dyrere kvadratmeter

Der blev solgt flere boliger i Holstebro Kommune sidste år, end der blev i 2019, men udbuddet har ifølge Morten Jensen ikke været meget større. Derfor har det også været dyrere for dem, der har været på boligjagt, at skrive under på en købsaftale.

Kvadratmeterprisen har været stigende, og det har betydet, at en standard bolig i Holstebro Kommune sidste år kostede cirka 1,6 millioner kroner mod 1,4 millioner i 2019.

Det var ikke nok til at skræmme køberne væk, men udsving af den karakter er ikke nødvendigvis godt for fremtidens boligmarked, fortæller Morten Jensen.

- Både købere og sælgere er nok bedst tjent med, at der er en jævn stigning, uden at det går for meget op og ned. For det er rarest, at man som køber ved, at man kan sælge sin bolig til en god pris senere, siger han.

På landsplan blev der i 2019 solgt boliger for 197 milliarder kroner, hvilket på det tidspunkt var rekord for årtiet. Men beløbet blegner i forhold til sidste år, hvor den samlede sum lå på 252 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce