Annonce
Struer

Boldøje eller ej så kan alle være med her: Investerer 300.000 kroner i helt ny sportsgren

Bestyrelsesformanden, Jesper Gregersen (t.v.), og den daglige leder af Struer Energi Park, Peder Pedersen, glæder sig over at kunne være klar med endnu et godt tilbud, når den første af i alt tre nye padelbaner snart bliver sat op i en af de eksisterende haller i centret. Foto: Morten Stricker
Struer Energi Park investerer 300.000 kroner i padelbane nummer ét, som vil stå klar, når restriktionerne bliver lempet, og der igen bliver mulighed for at dyrke motion i et lidt større fællesskab

Struer: Struer Energi Park investerer 300.000 kroner i en bane, hvor man kan kaste sig ud i en ny sportsgren: Padel, som har fået stor succes som den nye ketcher-sport, hvor alle og enhver kan være med.

Struer Energi Park kommer med på bølgen.

Det samme var tilfældet, da Struer Hallerne i sin tid etablerede tre squash-baner, da det var squash sporten, der var i vækst.

Undertegnede husker stadigvæk med stor fornøjelse, hvordan det gang på gang lykkedes at spille avisens praktikant ud af banen med det ene nederlag efter det andet til ham den gamle på redaktionen.

Nu er der så gået snart 20 år. Avisen har ikke længere journalistpraktikanter i Struer, og skulle det være tilfældet, vil hverken kondi eller reflekser hos undertegnede formentlig være på samme niveau.

Men som det fremgår af en beskrivelse af padel-sporten fra Dansk Padel Forbund, skulle det være muligt at kaste sig over den nye ketcher sport og prøve en tur på den kommende padelbane uden at få alvorlige skader og med selvtilliden nogenlunde intakt.

Annonce

Både ude og inde

Padel skulle efter troværdige kilder være nem at gå til, let at lære og i bund og grund en sjov og spændende ny sportsgren i mængden af gode tilbud om at kunne få kroppen i bevægelse og pulsen op.

- Så nu får vi etableret den første bane, fortæller bestyrelsesformanden i Struer Energi Park, Jesper Gregersen.

Det sker, mens Struer Energi Park ligger øde hen

Indtil videre er der lukket ned for både holdsport og fitness frem til 7. februar, og Jesper Gregersen er som bestyrelsesformand i Struer Energi Park indstillet på, at restriktionerne kan blive forlænget.

- Men når vi åbner igen, er vi klar med den første padelbane, og vi regner med at få etableret tre eller fire, forklarer han.

I første omgang under fast tag inde i en af hallerne i Struer Energi Park.


Når vi åbner igen, er vi klar med den første padelbane, og vi regner med at få etableret tre eller fire.

Jesper Gregersen, bestyrelsesformand, Struer Energi Park


- Men vi arbejder også på en plan for, hvad der skal ske på arealerne rundt om selve centret, fortæller Jesper Gregersen.

Der vil der også være mulighed for at etablere et anlæg med en padelbane eller to.

- Det er en mulighed, vi overvejer. Nu starter vi under tag. Under fri himmel er det jo begrænset, hvor mange dage om året, banerne kan blive brugt, konstaterer han og fortæller, at padelsporten bliver introduceret i Struer i et samarbejde med både Struer Tennisklub, Struer Squash Club og Struer KFUM Badminton.

Padel tennis

Padel, tidligere kaldet padel tennis, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80 procent tennis og 20 procent squash. Banen er 10 x 20 meter og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.

Padel har fordele, der gør spillet unikt:

Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport. Det forbedrer din reaktionstid og reflekser.

Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere. Padel er ikke så hårdt fysisk som eksempelvis tennis, badminton, squash og fodbold, hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.

Det er en social sport, da det altid spilles af fire spillere. Padel har to-tre gange mere effektiv spilletid end mange andre ketchersportsgrene på grund af rebounds fra væggen, og det faktum at bolden stort set altid bliver på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Skønt at gøre en forskel

Annonce