Annonce
Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Vestjysk Box Cup er blevet bokset for sidste gang efter 31 år som en fast, årlig tradition i Holstebro. Nu bliver den afløst af en ny turnering, der arrangeres i samarbejde med BK Limfjorden fra Skive. Foto: Morten Stricker
Bokseklubben Sct. Jørgen fra Holstebro og BK Limfjord fra Skive har valgt at slå pjalterne sammen i stedet for at arrangerer hver deres årlige turnering. Tiden var kommet dertil, siger næstformand Kasper Hangaard.

Holstebro: I 31 år har Vestjysk Box Cup været en institution i nordvestjyske boksekredse på samme måde som pinsens Holstebro Cup er det for håndboldfolket.

Men den 31. udgave, i december sidste år, blev den sidste udgave. Arrangørerne fra Bokseklubben Sct. Jørgen har valgt at droppe turneringen og har slået sig sammen med naboerne fra Skive om en ny, fælles turnering ved navn HANCOCK - VBC.

- Vi har ikke været konkurrenter, og så alligevel har vi. Der har altid været boksere, der ville vælge den ene fra til fordel for den anden, når de to klubbers turneringer lå med kun en måneds mellemrum, og det kommer vi udenom nu. Vi vil hellere vil lave en stor fælles turnering end at arrangere hver vores lille turnering, fortæller Kasper Hangaard, næstformand i Bokseklubben Sct. Jørgen.

- Vi er kommet dertil, hvor vi er nødt til at prøve noget nyt.

Annonce

Faktisk havde Jens Ole selv været med til at starte Vestjysk Box Cup for 31 år siden, så det var da lidt specielt at skulle fortælle ham, at jeg syntes vi skulle droppe turneringen. Men heldigvis var han enig med mig, og det var de også i Skive, da jeg tog kontakt til dem.

Kasper Hangaard, næstformand i Bokseklubben Sct. Jørgen.

Formandens turnering

Idéen om en fusion mellem de to nordvestjyske bokseturneringer blev født i næstformandens hoved for en måneds tid siden. Derfor var det også Kasper Hangaard, der selv måtte gå til formand Jens Ole Hangaard og fortælle, hvad han gik og skrublede over.

- Faktisk havde Jens Ole selv været med til at starte Vestjysk Box Cup for 31 år siden, så det var da lidt specielt at skulle fortælle ham, at jeg syntes, vi skulle droppe turneringen. Men heldigvis var han enig med mig, og det var de også i Skive, da jeg tog kontakt til dem, fortæller Kasper Hangaard.

- Men derfor kan jeg da godt mærke, at det også er lidt sørgeligt, at der ikke længere er noget, der skal hedde Vestjysk Box Cup.

Mens Holstebro-turneringen er en af de ældste i Danmark, har Hancock Open Tournament i Skive kun kørt en enkelt gang. Tidligere har man dog haft en anden lokal turnering, og derfor er det mange års traditioner, der nu bliver gjort op med.

Flere udlændinge

Sidste år havde begge de to klubbers turneringer i omegnen af 120 indregistrerede boksere. Et antal, man håber at fordoble, ved den nye fælles turnering.

Og så håber man, at det kan lykkedes at tiltrække flere udenlandske boksere med en større og dermed også mere attraktiv turnering. I 2018 var første gang i Vestjysk Box Cup, hvor ikke en eneste udlænding tilmeldte sig.

- Vi vil gerne være et stort stævne i Danmark og noget, som de også kender og taler om i udlandet. Derfor har vi også besluttet os for at tilbyde gratis lufthavnstransport for udenlandske boksere, da vi godt ved, at afstanden til Billund kan være en udfordring med vores geografiske placering, siger Kasper Hangaard.

Turneringen HANCOCK - VBC får debutturnering i Skive i weekenden 1.-3. november 2019, mens Holstebro bliver værter i november 2020. Og på den måde fortsætter hver by med at have værtskabet hvert andet år.

- Vi er sikre på, at det bliver en succes. Det håber vi i hvert fald, siger næstformanden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce