Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Vestjysk Box Cup er blevet bokset for sidste gang efter 31 år som en fast, årlig tradition i Holstebro. Nu bliver den afløst af en ny turnering, der arrangeres i samarbejde med BK Limfjorden fra Skive. Foto: Morten Stricker
Bokseklubben Sct. Jørgen fra Holstebro og BK Limfjord fra Skive har valgt at slå pjalterne sammen i stedet for at arrangerer hver deres årlige turnering. Tiden var kommet dertil, siger næstformand Kasper Hangaard.

Holstebro: I 31 år har Vestjysk Box Cup været en institution i nordvestjyske boksekredse på samme måde som pinsens Holstebro Cup er det for håndboldfolket.

Men den 31. udgave, i december sidste år, blev den sidste udgave. Arrangørerne fra Bokseklubben Sct. Jørgen har valgt at droppe turneringen og har slået sig sammen med naboerne fra Skive om en ny, fælles turnering ved navn HANCOCK - VBC.

- Vi har ikke været konkurrenter, og så alligevel har vi. Der har altid været boksere, der ville vælge den ene fra til fordel for den anden, når de to klubbers turneringer lå med kun en måneds mellemrum, og det kommer vi udenom nu. Vi vil hellere vil lave en stor fælles turnering end at arrangere hver vores lille turnering, fortæller Kasper Hangaard, næstformand i Bokseklubben Sct. Jørgen.

- Vi er kommet dertil, hvor vi er nødt til at prøve noget nyt.

Faktisk havde Jens Ole selv været med til at starte Vestjysk Box Cup for 31 år siden, så det var da lidt specielt at skulle fortælle ham, at jeg syntes vi skulle droppe turneringen. Men heldigvis var han enig med mig, og det var de også i Skive, da jeg tog kontakt til dem.

Kasper Hangaard, næstformand i Bokseklubben Sct. Jørgen.

Formandens turnering

Idéen om en fusion mellem de to nordvestjyske bokseturneringer blev født i næstformandens hoved for en måneds tid siden. Derfor var det også Kasper Hangaard, der selv måtte gå til formand Jens Ole Hangaard og fortælle, hvad han gik og skrublede over.

- Faktisk havde Jens Ole selv været med til at starte Vestjysk Box Cup for 31 år siden, så det var da lidt specielt at skulle fortælle ham, at jeg syntes, vi skulle droppe turneringen. Men heldigvis var han enig med mig, og det var de også i Skive, da jeg tog kontakt til dem, fortæller Kasper Hangaard.

- Men derfor kan jeg da godt mærke, at det også er lidt sørgeligt, at der ikke længere er noget, der skal hedde Vestjysk Box Cup.

Mens Holstebro-turneringen er en af de ældste i Danmark, har Hancock Open Tournament i Skive kun kørt en enkelt gang. Tidligere har man dog haft en anden lokal turnering, og derfor er det mange års traditioner, der nu bliver gjort op med.

Flere udlændinge

Sidste år havde begge de to klubbers turneringer i omegnen af 120 indregistrerede boksere. Et antal, man håber at fordoble, ved den nye fælles turnering.

Og så håber man, at det kan lykkedes at tiltrække flere udenlandske boksere med en større og dermed også mere attraktiv turnering. I 2018 var første gang i Vestjysk Box Cup, hvor ikke en eneste udlænding tilmeldte sig.

- Vi vil gerne være et stort stævne i Danmark og noget, som de også kender og taler om i udlandet. Derfor har vi også besluttet os for at tilbyde gratis lufthavnstransport for udenlandske boksere, da vi godt ved, at afstanden til Billund kan være en udfordring med vores geografiske placering, siger Kasper Hangaard.

Turneringen HANCOCK - VBC får debutturnering i Skive i weekenden 1.-3. november 2019, mens Holstebro bliver værter i november 2020. Og på den måde fortsætter hver by med at have værtskabet hvert andet år.

- Vi er sikre på, at det bliver en succes. Det håber vi i hvert fald, siger næstformanden.

0/0
Annonce
TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

FCM

FCM sælger Kian Hansen til FC Nordsjælland

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Danmark For abonnenter

Stemmen bag 'Danmarksmester' er død: Karlo Staunskær førte drømmen ud i livet

Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

112

Han er sigtet for at råbe ukvemsord - men politiet ved ikke, hvem han er

Annonce