Annonce
HB

Bo blev helten, da HB kom tilbage på sporet

Andreas Kiilerich måtte udgå med en skade i baglåret efter 10 minutter, men Frederik Buur erstattede kaptajnen på fornem vis. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub hankede op i sig selv efter pausen, og det gav fuld gevinst mod storsatsende Silkeborg KFUM.

Silkeborg: Det er på mange måder et hold med vokseværk, som Holstebro Boldklub var oppe imod fredag aften.

På papiret er Silkeborg KFUM et hold, som burde spille højere end Danmarksserien. De har en fuldtidstræner, superligaerfaring i truppen hvor især den tidligere målræv fra superligaen Thomas Dalgaard falder i øjnene, og så spiller de på det det funklende og relativt nye Jysk Park.

Et topmoderne stadion, som har plads til 10.000 tilskuere. Der var nok et par hundrede fredag aften.

Men selvom Silkeborg KFUM på papiret har lidt større muskler end HB, så skal fodbold jo som bekendt afgøres på græs. Eller på kunstgræs som det var tilfældet i dette opgør.

- Det er et fedt stadion, og det indbyder virkelig til at spille fodbold med sådan et græstæppe, lød det fra anfører Andreas Kiilerich, som desværre måtte lade sig udskifte efter 10 minutters spil med en skade i baglåret.

Det var dog ikke det velpolerede og flotte fodbold, som nogle af holdene præsterede i første halvleg. Det var Silkeborg KFUM, som var mest i boldbesiddelse uden at det for alvor blev farligt.

Midtvejs i halvlegen var Kristian Bach Nielsen tæt på at få sendt bolden i nettet efter et langt indkast faldt for hans fødder, mens også Mads Agger ti minutter efter forsøgte sig med et hovedstød, som han dog ikke fik helt nok kraft på.

Annonce

Kampen i tal

Silkeborg KFUM - Holstebro Boldklub 1-2 (0-0)

Danmarksserien, pulje 4

Mål: 1-0 Silkeborg (50.), 1-1 Emil Zetterquist (52.), 1-2 Bo Balder (75.)

Blev livligt

Der var med andre ord ikke meget at varme sig på sådan en råkold efterårsaften efter første halvleg.

En langt bedre fodboldkamp blev det dog efter pausen. HB startede med at få en spand iskold vand i hovedet fem minutter efter pausen. Først blev en Silkeborg-afslutning reddet på stregen, så var overliggeren i vejen, men tredje gang var lykkens gang, og så var HB bagud med 1-0.

Det så ud til, at det var det, der skulle til for at vække HB-mandskabet, som har haft et resultatmæssigt dyk i september. Få minutter efter var det Emil Zetterquist som dukkede op på bagerste stolpe, og så stod der 1-1.

Herefter fik HB for alvor fat i kampen, hvilket også blev bemærket på sidelinjen.

- Det er simpelthen en fornøjelse nu, gutter, lød det opmuntrende fra HB-træner Kim Kristensen mod sine spillere, som viste stor energi og tog initiativ.

En endnu større fornøjelse blev det, da 19-årige og indskiftede Bo Balder Berg et kvarter før tid blev spillet frit igennem, og kunne bringe HB foran med 1-2. På trods af et stormvejr mod HB-målet i de sidste minutter, så holdt resultatet hele vejen og gav tre vigtige point.

Det var usædvanligt fine forhold, som HB spillede under mod Silkeborg. Foto: NJ
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce