Annonce
HB

Bo blev helten, da HB kom tilbage på sporet

Andreas Kiilerich måtte udgå med en skade i baglåret efter 10 minutter, men Frederik Buur erstattede kaptajnen på fornem vis. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub hankede op i sig selv efter pausen, og det gav fuld gevinst mod storsatsende Silkeborg KFUM.

Silkeborg: Det er på mange måder et hold med vokseværk, som Holstebro Boldklub var oppe imod fredag aften.

På papiret er Silkeborg KFUM et hold, som burde spille højere end Danmarksserien. De har en fuldtidstræner, superligaerfaring i truppen hvor især den tidligere målræv fra superligaen Thomas Dalgaard falder i øjnene, og så spiller de på det det funklende og relativt nye Jysk Park.

Et topmoderne stadion, som har plads til 10.000 tilskuere. Der var nok et par hundrede fredag aften.

Men selvom Silkeborg KFUM på papiret har lidt større muskler end HB, så skal fodbold jo som bekendt afgøres på græs. Eller på kunstgræs som det var tilfældet i dette opgør.

- Det er et fedt stadion, og det indbyder virkelig til at spille fodbold med sådan et græstæppe, lød det fra anfører Andreas Kiilerich, som desværre måtte lade sig udskifte efter 10 minutters spil med en skade i baglåret.

Det var dog ikke det velpolerede og flotte fodbold, som nogle af holdene præsterede i første halvleg. Det var Silkeborg KFUM, som var mest i boldbesiddelse uden at det for alvor blev farligt.

Midtvejs i halvlegen var Kristian Bach Nielsen tæt på at få sendt bolden i nettet efter et langt indkast faldt for hans fødder, mens også Mads Agger ti minutter efter forsøgte sig med et hovedstød, som han dog ikke fik helt nok kraft på.

Annonce

Kampen i tal

Silkeborg KFUM - Holstebro Boldklub 1-2 (0-0)

Danmarksserien, pulje 4

Mål: 1-0 Silkeborg (50.), 1-1 Emil Zetterquist (52.), 1-2 Bo Balder (75.)

Blev livligt

Der var med andre ord ikke meget at varme sig på sådan en råkold efterårsaften efter første halvleg.

En langt bedre fodboldkamp blev det dog efter pausen. HB startede med at få en spand iskold vand i hovedet fem minutter efter pausen. Først blev en Silkeborg-afslutning reddet på stregen, så var overliggeren i vejen, men tredje gang var lykkens gang, og så var HB bagud med 1-0.

Det så ud til, at det var det, der skulle til for at vække HB-mandskabet, som har haft et resultatmæssigt dyk i september. Få minutter efter var det Emil Zetterquist som dukkede op på bagerste stolpe, og så stod der 1-1.

Herefter fik HB for alvor fat i kampen, hvilket også blev bemærket på sidelinjen.

- Det er simpelthen en fornøjelse nu, gutter, lød det opmuntrende fra HB-træner Kim Kristensen mod sine spillere, som viste stor energi og tog initiativ.

En endnu større fornøjelse blev det, da 19-årige og indskiftede Bo Balder Berg et kvarter før tid blev spillet frit igennem, og kunne bringe HB foran med 1-2. På trods af et stormvejr mod HB-målet i de sidste minutter, så holdt resultatet hele vejen og gav tre vigtige point.

Det var usædvanligt fine forhold, som HB spillede under mod Silkeborg. Foto: NJ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce