Annonce
HB

Bo blev helten, da HB kom tilbage på sporet

Andreas Kiilerich måtte udgå med en skade i baglåret efter 10 minutter, men Frederik Buur erstattede kaptajnen på fornem vis. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub hankede op i sig selv efter pausen, og det gav fuld gevinst mod storsatsende Silkeborg KFUM.

Silkeborg: Det er på mange måder et hold med vokseværk, som Holstebro Boldklub var oppe imod fredag aften.

På papiret er Silkeborg KFUM et hold, som burde spille højere end Danmarksserien. De har en fuldtidstræner, superligaerfaring i truppen hvor især den tidligere målræv fra superligaen Thomas Dalgaard falder i øjnene, og så spiller de på det det funklende og relativt nye Jysk Park.

Et topmoderne stadion, som har plads til 10.000 tilskuere. Der var nok et par hundrede fredag aften.

Men selvom Silkeborg KFUM på papiret har lidt større muskler end HB, så skal fodbold jo som bekendt afgøres på græs. Eller på kunstgræs som det var tilfældet i dette opgør.

- Det er et fedt stadion, og det indbyder virkelig til at spille fodbold med sådan et græstæppe, lød det fra anfører Andreas Kiilerich, som desværre måtte lade sig udskifte efter 10 minutters spil med en skade i baglåret.

Det var dog ikke det velpolerede og flotte fodbold, som nogle af holdene præsterede i første halvleg. Det var Silkeborg KFUM, som var mest i boldbesiddelse uden at det for alvor blev farligt.

Midtvejs i halvlegen var Kristian Bach Nielsen tæt på at få sendt bolden i nettet efter et langt indkast faldt for hans fødder, mens også Mads Agger ti minutter efter forsøgte sig med et hovedstød, som han dog ikke fik helt nok kraft på.

Annonce

Kampen i tal

Silkeborg KFUM - Holstebro Boldklub 1-2 (0-0)

Danmarksserien, pulje 4

Mål: 1-0 Silkeborg (50.), 1-1 Emil Zetterquist (52.), 1-2 Bo Balder (75.)

Blev livligt

Der var med andre ord ikke meget at varme sig på sådan en råkold efterårsaften efter første halvleg.

En langt bedre fodboldkamp blev det dog efter pausen. HB startede med at få en spand iskold vand i hovedet fem minutter efter pausen. Først blev en Silkeborg-afslutning reddet på stregen, så var overliggeren i vejen, men tredje gang var lykkens gang, og så var HB bagud med 1-0.

Det så ud til, at det var det, der skulle til for at vække HB-mandskabet, som har haft et resultatmæssigt dyk i september. Få minutter efter var det Emil Zetterquist som dukkede op på bagerste stolpe, og så stod der 1-1.

Herefter fik HB for alvor fat i kampen, hvilket også blev bemærket på sidelinjen.

- Det er simpelthen en fornøjelse nu, gutter, lød det opmuntrende fra HB-træner Kim Kristensen mod sine spillere, som viste stor energi og tog initiativ.

En endnu større fornøjelse blev det, da 19-årige og indskiftede Bo Balder Berg et kvarter før tid blev spillet frit igennem, og kunne bringe HB foran med 1-2. På trods af et stormvejr mod HB-målet i de sidste minutter, så holdt resultatet hele vejen og gav tre vigtige point.

Det var usædvanligt fine forhold, som HB spillede under mod Silkeborg. Foto: NJ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce