Annonce
Holstebro

BMS-direktør: Det er ikke vores kran, der er væltet

Fin Vandborg er direktør for BMS i Tvis. Han fortæller, at det ikke er deres kran, der er væltet. Arkivfoto
Det er ikke en kran fra BMS i Tvis, der torsdag er væltet på Holstebromotorvejen. Det fortæller direktør Fin Vandborg

Uheldet tirsdag eftermiddag hvor en kran væltede på Holstebromotorvejen er ikke fra Tvis-firmaet BMS. Det fortæller direktør Fin Vandborg.

- Der er virkelig mange, som har ringet, fordi de troede, det var vores kran, men det var det ikke, siger Fin Vandborg.

Han fortæller, at hvis en af BMS kraner er involveret i et uheld, skal han informere bestyrelsen og medarbejderne om, at det er deres kran.

- De har også henvendt sig til mig, men jeg kunne berolige dem alle med, at det ikke er en af vores kraner, siger Fin Vandborg.

Han fortæller samtidig, at det er BMS, som skal rydde op efter uheldet på Holstebromotorvejen. Han har i øvrigt ikke nogen viden om, hvordan uheldet kunne ske.

- Det er noget af det absolut tungeste, der findes i Danmark, så det kommer til at tage to til tre timer at få bjærget den kran, siger Fin Vandborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce