Annonce
Struer

Bliv ikke bange: Det bunder ikke så dybt, når han brummer lidt efter dagens første kop kaffe

Michael ”Brumme” Sepstrup styrer sin gaffeltruck med sikker hånd og er glad for sit job. Foto: Morten Stricker
Michael "Brumme" Sepstrup bruger gerne et par timer om dagen på en blunder i toget mellem Vildbjerg og Struer for at komme på arbejde i sit flexjob for KN Tagdækning i Humlum.

Humlum:  55-årige Michael "Brumme" Sepstrup fra Vildbjerg står tidligt op.

- Jeg kunne formentlig have fået en pension, men jeg vil da meget hellere passe mit arbejde og være sammen med nogen, når jeg kan, understreger han.

Så dagen starter med en kop kaffe klokken kvart over fire.

Annonce

Klokken kvart over seks sætter han sig i toget på Vildbjerg Station og får sig som regel en lille blunder, mens turen går mod Struer, hvor han skifter over til bus og ender i Humlum.

- Hvis ellers Arriva kører til tiden, møder jeg ind klokken tyve minutter over syv. Så jeg har tid til at få mig en kop kaffe og se lidt på, hvad det er, jeg skal nå i løbet af dagen, inden arbejdsdagen reelt starter klokken otte, fortæller han.

Der er ting, der skal pakkes.

- Det kan være en helt lastbil eller måske bare lige et par ruller og lidt, hvad en enkelt af tagdækkerne kan have med sig bag i sin bil, forklarer han og Kuno Nygaard, som er både ejer af firmaet og direktør for KN Tagdækning A/S, er fuldstændig tryg ved, at der er orden i sagerne, når "Brumme" har ekspederet en ordre til firmaets lager.

Men klokken 12.30 stempler han ud.

- Så er jeg tilbage i Vildbjerg igen klokken 13.40, fortæller Michael "Brumme" Sepstrup, som fik sit tilnavn, da han havde arbejdet for KN Tagdækning et par år eller tre.

Kunne klare det meste

- Jeg startede i et flexjob hos Phønix Tag MidtVest, som det hed dengang, i Sørvad i 2006, og jeg fulgte så med, da Phønix Tag blev opkøbt af KN Tagdækning og det hele blev samlet her i Humlum, fortæller han.

En beslutning, han aldrig har fortrudt.

Michael ”Brumme” Sepstrup tager gerne turen fra Vildbjerg for at passe sit arbejde for KN Tagdækning i Humlum. Foto: Morten Stricker

Men han kunne som tilnavnet antyder brumme lidt over morgenkaffen.

- Det bunder ikke så dybt. Jeg skal bare have lidt tid til at komme i gang, fortæller han og har taget tilnavnet til sig i en grad, så han har det tatoveret på sin arm.

- Sidder jeg bare derhjemme i sofaen, går det da helt galt, konstaterer han.

- Jeg har det bedst, når jeg kommer ud og har et job. Sådan er det bare, og sådan vil det da være for alle, mener han.

Nogle kan så bare klare lidt mere end andre, og tidligere kunne Michael "Brumme" Sepstrup klare det meste.

Annonce

Direkte i flexjob

Men i starten af 00'erne blev han ramt af en sygdom, der fik stofskiftet til at galopere først i den ene retning og så den anden.

- Jeg fik både svedeture og begyndte at ryste. Den var helt gal, og det endte med, at jeg fik skjoldbruskkirtlen fjernet i 2003, fortæller han.

Dette fik så kalkbalancen til at tilte, så han i dag har gigt i både lænd og skulder, og alt i alt var det en omgang, der satte ham i stå for en stund.Jeg kunne vende tilbage, da jeg var klar. Det må være verdens bedste arbejdsplads,

Michael "Brumme" Sepstrup, Vildbjerg- Jeg har altid været både stor og kraftig og også brølstærk, men aldrig overvægtig, forklarer han.

- Men da jeg blev syg, kunne jeg bare slet ikke styre vægten. Da mit stofskifte var i bund, tog jeg nok 50 kilo på i løbet af et års tid, og det blev da ikke bedre af, at jeg også holdt op med at ryge, konstaterer han.

- Det var lidt af en nedtur. Psykisk var det hårdt. Men jeg har da heldigvis gode venner, der fik mig sparket op af sofaen, forklarer han.

- Og så var jeg nok også lidt heldig, at jeg kom direkte ind i mit flexjob for Phønix Tag i Sørvad. Jeg slap for en masse besvær, da det blev godkendt, uden at jeg først skulle igennem en masse bøvl, fortæller han.

- Hvis jeg havde kræfter til mere, skulle jeg jo nok sige til, understreger han.

Og i perioder kan det også gå den anden vej, så han må trække sig fra jobbet.

Annonce

Måtte sige stop

- I 2014 gik jeg en lang periode og var svimmel. Jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle stille op og måtte sige stop. Jeg var nok væk et helt år, fortæller han.

Men han bevarede kontakten med en af projektlederne fra KN Tagdækning.

- Jeg kunne vende tilbage, da jeg var klar. Det må være verdens bedste arbejdsplads, siger han og glæder sig over, at der nu også er ansat en makker til ham på virksomhedens lager.

- For tre år siden blev Calle Carl ansat på fuld tid, og det er ham, der har styr på alle dubbiditterne.  Før kunne jeg godt få rigtig dårlig samvittighed, hvis kræfterne svigtede, og jeg ikke magtede at passe mit arbejde. Nu ved jeg bare, at der er styr på det. Det er rigtig godt, siger han, og så er han i øvrigt ikke den eneste af de ansatte hos KN Tagdækning i Humlum, der er ansat på nogle lempelige vilkår med lidt kortere arbejdstid end andre.

- Vi har også en ansat på kontoret, der er i flexjob, fortæller Kuno Nygaard, som også var en af de første, der meldte sig som ambassadør for Code of Care, da Struer Kommune i 2019 meldte sig klar til at yde en lidt større indsats for at få etableret småjob, som i bedste fald kunne føre til en fastansættelse under nogle mere faste rammer.

Annonce

307 nye småjob

- Vi har fået et godt samarbejde mellem Struer Kommune og virksomhederne, vurderer Kuno Nygaard, og tallene taler for sig selv:

Alt i alt er der siden januar 2019 etableret 112 småjob, og 195 småjob, der er godkendt som fleksjob.

- Det har været en stor succes, mener også Helle Vadt, som er centerchef på Jobcenter Struer.

I løbet af 2020 har det været svært for både jobkonsulenterne og de ledige at komme ud i virksomhederne. Corona-situationen har sat sine begrænsninger for, hvad vi kunne få gennemført. Men det har ikke stoppet indsatsen, og vi vil også fortsætte den. Det er der slet ingen tvivl om, siger hun med opbakning fra byrådet i Struer Kommune, som har godkendt en fortsættelse af samarbejdet med organisationen Code of Care.

Annonce

Plads til at melde fra

- Alt sammen rigtig fint, brummer Michael Sepstrup.

- De skal bare lige være klar over, at de skal respektere folks grænser. Hvis der er nogen, der siger, at de faktisk ikke kan klare et job, så er der nok en grund til det, understreger han og glæder sig over at have et job på en virksomhed, hvor der er plads til, at han melder fra, når det er nødvendigt.

- På et tidspunkt var jeg kommet til at løfte armene lidt for højt op over min skulder, og jeg måtte melde mig syg en måneds tid. Den slags skal der være plads til, og der skal også stadigvæk være plads til, at man melder sig ud, hvis man slet ikke magter et job, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Struer

Spa-brand var kortslutning

Annonce