Annonce
Struer

Blev tvunget til at parkere Porschen: Stortalent måtte nøjes med gokart i Hanstholm

Mikkel O. Pedersen fra Struer, som her er fotograferet med sin daværende løbsbil i 2017, har taget et skridt op ad rangstigen og er snart klar til at debutere i sin hidtil største løbsserie "GT World Challenge". Arkivfoto: Morten Stricker
Coronakrisen var også et benspænd for racerkøreren Mikkel O. Pedersen, som lige akkurat nåede hjem fra Frankrig, da grænsen blev lukket. Nu er han snart klar til at debutere i "GT World Challenge" i sin Porsche.
Annonce

Struer: Det var ikke ligefrem sådan, han havde regnet med at skulle tilbringe de seneste måneder.

På en gokartbane i Hanstholm, hvor det hele startede, da han var syv år gammel. Siden dengang er der kørt rigtig meget gummi af dækkene for Mikkel O. Pedersen, som både er blevet årets motorsportstalent og har kørt i sin Porsche på nogle af de største baner i verden.

De seneste måneder har han dog været tilbage i det nordjyske, og selvom det har været et glædeligt gensyn, så har det mere været af tvang end decideret lyst.

For den ene dag stod han og var i gang med de officielle test forud for sin debutsæsonen i "GT World Challenge" i sin Porsche, som er magen til den, der bliver kørt med i 24-timersløbet på LeMans. Det var i øvrigt på Paul Ricard banen i Frankrig, som bliver brugt til Formel 1.

Den næste dag kørte han rundt i sin gokart på banen i Hanstholm, da coronakrisen havde taget løbskalenderen, krøllet den godt og grundigt sammen og smidt den i småt brændbart.

- Jeg nåede lige akkurat hjem, to timer inden grænsen lukkede. Jeg har kørt lidt gokart, for det er det eneste, der har været mulighed for. Det har været med til at holde formen ved lige, selvom der selvfølgelig er forskel, siger Mikkel O. Pedersen.

Annonce

Starter på Imola

Han har også kørt nogle løb på dansk grund, men han har mest af alt været i en slags venteposition, til når det gik løs i World Challenge-serien.

Det gør det om cirka tre uger, hvor han har sit første løb. Det er på den legendariske Imola-bane i Italien.

- Det har været rart at være hjemme, men jeg glæder mig også helt vildt til at komme i gang. Vi vil være med fremme og køre med mod de bedste, og ud fra de træningsdage vi har haft, ser det godt ud, siger Mikkel O. Pedersen, som har haft tre træningsdage i den nye bil.

- Den er faktisk væsentligt nemmere at køre, end den jeg kørte i før (i Porsche Supercup, red.), fordi den er mere veludstyret, siger Mikkel O. Pedersen, som har 24-timersløbet på LeMans som sit ultimative mål.

"GT World Challenge" består af fem afdelinger over det meste af Europa, hvor løbsdistancerne er fra 3 til 24 timer. Mikkel O. Pedersen kører for teamet "Dinamic Motorsport", som han også repræsenterede i supercuppen. Hans holdkammerater er Zaid Askanani og Andrea Rizzoli.


Det har været rart at være hjemme, men jeg glæder mig også helt vildt til at komme i gang. Vi vil være med fremme og køre med mod de bedste.

Mikkel O. Pedersen, racerkører.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Holstebro

Ny rådgiver i Sparekassen Thy

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce