Annonce
112

Blev taget af politiet og fik næsten betalt sin skatteregning - skylder nu Skat 31 kroner

Arkivfoto

Struer: Politiet reagerede lørdag nat på et lille tip, som viste sig at give pote - også for Skat. Det oplyser lokalpolitiet i Holstebro.

Klokken lidt over to natten til søndag traf ordensmagten en 25-årig mand i Østergade i Struer. Han havde ifølge politiet 6,1 gram hash, to joints og to gram hashmix på sig.

Og så havde den unge mand også en del penge på sig.

Politiet kunne dertil se, at han skyldte Skat 331 kroner, og det skal skrives i datid, for ordensmagten kunne tage de 300 kroner fra ham lørdag nat, så Skat nu kun har 31 kroner til gode ved den 25-årige mand, som er fra Struer.

Ved samme lejlighed "mødte" politiet også en 21-årig mand fra Struer, som havde et gram hash på sig, og en 26-årig mand ligeledes fra Struer med godt ti gram skunk, hashmix og to joints på sig.

Alle modtog en sigtelse fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce