Annonce
112

Blev spærret: Det røg fra Oddesundbroen

Oddesundbroen blev kortvarigt spærret for kørsel mandag morgen. Arkivfoto

Oddesund: Oddesundbroen var kort før klokken 10 mandag formiddag lukket for en kort bemærkning, da brandvæsnet mødte op for at tage hånd om en mindre røgudvikling.

Banedanmark havde søndag været i gang med at slibe og svejse forskellige steder på broen,- og i den forbindelse er der gået gløder i nogle jernbanesveller.

- Det ser ud til, at Banedanmark selv har forsøgt at slukke det, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Beredskab, Lars Troelsen.

Men tidligt mandag morgen bemærkedes det fra et tog, der kørte over broen, at det røg nede fra svellerne, og efter at Banedanmark kunne konstatere, at de ikke kunne komme til det berørte område, blev brandvæsnet tilkaldt.

- Det var helt inde under dørken, så vi måtte have folk ned under den for at kunne slukke det, siger Lars Troelsen.

Ingen kom noget til skade, og der var ikke udviklet egentlig brand, mere røg, men svellen ved gløden, der har ligget og ulmet i løbet af natten, er delvist bortbrændt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce