Annonce
Vestjylland

Black Week giver tro på en god julehandel trods alt

Det væltede ikke ind med mennesker til Black Friday i Struer i år, men det var jo sådan set heller ikke meningen. Foto: Johan Gadegaard
Vi har spurgt de nordvestjyske handelschefer til en status på ugen med Black Friday, og den er faktisk ikke så ringe endda
Annonce

Nordvestjylland: Årets Black Friday, som flere steder blev omdøbt til Black Week, er nu overstået, og det store spørgsmål er jo selvfølgelig, hvordan det så gik her i en coronatid.

Hele konceptet med, at folk står i alenlange køer for så at vælte ind oveni hinanden, når butikkerne åbner, var på forhånd lagt ned af restriktioner.


Helt ærligt, jeg ved ikke, hvad det ender med. Jeg tror på en god julehandel, men jeg tror ikke på, at den kan rette op på forårets nedlukning.

Mai Lindgaard, handelschef i Lemvig og Thyborøn


Muligheden for at tænke nyt og kreativt var til stede for nu at udtrykke det diplomatisk, og løsningen blev at sprede tilbuddene ud over mere end bare en dag.

- Jeg har ikke snakket med alle medlemmer, men mit indtryk er, at der umiddelbart var mere ro på, på selve fredagen, end der plejer, siger Søren Blaabjerg Jepsen.

Han er formand for Struer Handelsstandsforening og faktisk fortrøstningsfuld.

- Ud fra hvad jeg selv kan se og høre, så har folk købt mere jævnt henover ugen, og kunderne har også selv sagt, at de har brugt hele ugen til det, fortæller Søren Blaabjerg Jepsen.

Og det var sådan set lige præcis, hvad man havde håbet på.

Annonce

Der er en chance

Måske man endda kan tage noget med fra årets noget anderledes Black Friday-forløb?

Ikke rigtigt, lyder det fra Søren Blaabjerg Jepsen:

- Personligt synes jeg i hvert fald, det er sjovere, at man gør det til én dag, hvor man giver nogle ordentlige rabatter, og så er der også noget hyggeligt ved mange mennesker i bybilledet.

Snakker vi kroner og øre er vurderingen fra Struers handelsstandsformand, at det ikke ender helt skidt.

Tager man hele ugen med Black Friday og sammenligner den med samme uge sidste år, tror Søren Blaabjerg Jepsen, at man i Struer rammer nogenlunde samme omsætningsniveau.

Handlet det blev der - og det efter alle corona-kunstens regler. Foto: Johan Gadegaard

Der er med andre ord blevet støttet godt op om butikkerne, hvilket i handelsformandens øjne stiller butikkerne godt frem mod den afgørende julehandel her i december.

- Jeg tror, vi står okay til at ramme julehandlen, men der er også brancher, som er ramt. Den her uge giver dog en tro på, at der er en chance for, at julehandlen kan komme i mål.

Annonce

Svær spådom

I Holstebro, hvor Jens Kristian Larsen er handelschef, lyder meldingen "rigtig fornuftig besøgt", når man spørger til Black Friday.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor mange der har støttet lokalt, og kunderne har generelt taget rigtig fint hensyn til, hvor mange der måtte være inde i forretningerne, siger han.

Den del kan der ikke klages over, men julemanden, nisserne, koret og musikken var savnet.

- Det vil vi gerne tilbage til igen, men så kommer der måske også nogle ting, vi ikke savnede, når vi nu lige får det hele på afstand, siger Jens Kristian Larsen.

I Holstebro blev der også slæbt poser hjem i fredags, om end det var en noget anderledes Black Friday. Foto: Johan Gadegaard

Hvor omsætningsniveauet ender i år kontra sidste år havde handelschefen endnu ikke et fyldestgørende billede af søndag, da avisen talte med ham.

Og hvor stiller det så butikkerne lige her på nippet til årets vigtigste måned?

- Havde du spurgt for en måned siden, havde vi rigtig godt fat i det igen, men mundbindskravet har altså taget en del af trykket af detailhandlen, svarer Jens Kristian Larsen:

- Jeg var noget mere optimistisk, inden det kom. Nu er det umuligt at spå om, hvor vi lander.

Annonce

I den grad klar

I Lemvig er opsummeringen fra Mai Lindgaard, der er handelschef for både Lemvig og Thyborøn, at man i hvert fald ikke sprænger rammerne i forhold til tidligere år.

- Hvis du ser fredagen isoleret i forhold til sidste år, så er vi ikke helt oppe at ringe på samme niveau, men det ville også have undret mig.

Ser man det over hele ugen, er konklusionen "en okay uge", når man spørger Mai Lindgaard:

- Der hersker ingen tvivl om, at vi stadig er ramt af, at vi må forsamles færre, og at folk ikke skal til fester, og så er der den med mundbindet. Det har også betydning.

Men butikkerne er i den grad klar til julehandlen, lyder det fra handelschefen

- Vi kan ikke de samme ting, som vi plejer, så vi har i stedet prøvet at lave nogle små, hyggelige familie ting og fået fremstillet en magisk julefortælling, forklarer Mai Lindgaard:

- Helt ærligt, jeg ved ikke, hvad det ender med. Jeg tror på en god julehandel, men jeg tror ikke på, at den kan rette op på forårets nedlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce