Annonce
Kultur

Black Box Theatre og dansekompagniet skal have nye navne

Navnet Black Box Theatre lever formentligt på lånt tid. Ved en senere lejlighed vil det blive afsløret, hvilke planer der lægger til grund for navneskiftet. Arkivfoto: Palle Brændsgaard
Men hvorfor? Det præcise svar på det spørgsmål må vente lidt endnu, viser det sig.

Holstebro: Navneforandringen er i sig selv simpel nok. Årsagen, derimod, viser sig at være sværere at nå frem til.

Black Box Theatres bestyrelse har på et møde den 20. januar alle godkendt navneforandringerne, men ifølge vedtægterne kræves der også et nik fra byrådet. Derfor er sagen på programmet til mandagens møde i Kultur- og Fritidsudvalget.

Den "sorte kasse" ved siden af Musikteatret Holstebros hovedbygning skal ikke længere hedde Black Box Theatre, men Holstebro Teater. Og dets dansekompagni, Black Box Theatre and dance - som Black Box Dance Company er en del af - skal efter planen hedde Holstebro Danse Kompagni - og ude i den store verden; Holstebro Dance Company.

Annonce

Holstebro, Holstebro, Holstebro

Men hvorfor navneændringerne?

Bestyrelsens næstformand Kim Harris henviser til bestyrelsesformand Michael Christiansen, som igen peger på direktør Anders Jørgensen. Direktøren vil dog gerne vente med at fortælle om de planer, navneændringer indebærer, til de er endeligt godkendte.

Lene Dybdal (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget - og bestyrelsesmedlem i Black Box Theatres bestyrelse - kan fortælle, at netop fordi man gerne ville vente med at afsløre planerne for ændringerne, havde man gjort sig en forhåbning om at få punktet på den lukkede dagsorden.


Man kan jo næsten selv regne det ud med navne som Black Box Theatre og Black Box Theatre and dance... Med Holstebro Kommune som bidragsyder er vi glade for, at ordet "Holstebro" tydeligt indgår, således vi bliver profileret.

Lene Dybdal (S), formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Holstebro Kommune.


- Men på den lukkede dagsorden kommer kun særlige sager, der vedrører økonomi, personsager eller eksempelvis tanker om strategisk retning. Det berettiger denne sag ikke til, og derfor er den nu ude i det offentlige rum, hvor alle andre kan læse med, siger Lene Dybdal, der gerne vil afsløre, at navneskiftet blandt andet handler om synlighed, hvilket formand Michael Christiansen også bekræfter.

-  Man kan jo næsten selv regne det ud med navne som Black Box Theatre og Black Box Theatre and dance... Med Holstebro Kommune som bidragsyder er vi glade for, at ordet "Holstebro" tydeligt indgår, således vi bliver profileret, når dansekompagniet optræder rundt omkring i Jylland, København eller udlandet, siger Lene Dybdal.

Forud for mandagens møde i Kultur- og Fritidsudvalget er det indstillet, at sagen videresendes "til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet med anbefaling."

- For Holstebro Kommunes vedkommende kan vi kun være meget godt tilfredse med en større synlighed, og derfor tvivler jeg heller ikke på, at ændringerne vil gå glat igennem, vurderer udvalgsformanden.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce