Annonce
Lemvig

Blæsten holdt gæsterne væk

Stormende kuling tilsat enkelte regnbyger betød, at blot 250 gæster dukkede op til Gjellergaard-dagen. Foto: A.P. Christensen
Stormende kuling og enkelte regnbyger betød, at blot 250 gæster fandt vej til dette års Gjellerodde-dag

GJELLERODDE: - Vi havde op mod 14 sekundmeter vind - og noget mere i vindstødene - så vejret var helt klart ikke med os til dette års Gjellerodde-dag.

Sådan sammenfattede Niels Chr. Mejdahl Poulsen søndagens arrangement på hjemstavnsgården Gjellergaard på Gjellerodde.

Her var udstillere ellers klar på deres stande til at præsentere et bredt udvalg af husflid, lokale råvarer og andre tiltag, der hører netop Gjellerodde til, men de barske vejrforhold betød, at blot 250 gæster - mod normalt mellem 500 og 800 - valgte at besøge Gjellerodde-dagen i år.

- Udstillerne var dog godt tilfredse med dagens forløb. Der var selvfølgelig færre gæster, men til gengæld bedre tid til at snakke med de fremmødte, sagde Niels Chr. Mejdahl Poulsen.

Dagen forløb uden uheld, så de opstillede telte kunne godt modstå de kraftige vindstød.

- Det var faktisk lidt ærgerligt, at der ikke kom flere gæster, for i år var der virkelig gjort meget ud af standene - både i og ved Gjellergaard, men også i den tidligere FDF-lejr ved siden af, sagde Niels Chr. Mejdahl Poulsen.

- Vi håber på bedre vejr til næste års arrangement.

Annonce
Der var ellers mange spændende stande at besøge - også i nabohuset den tidligere FDF-lejr. Foto: A.P. Christensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce