Annonce
Kultur

Blå Flag kan blive udskiftet i Lemvig

Politikerne skal inden for kort tid tage stilling til, om strandene i Lemvig Kommune stadig skal udstyres med Blå Flag.
Teknik- og miljøudvalget vil se på forskellige scenarier for, hvordan man kan reklamere for gode badestrande for turister
Annonce

Lemvig: Der er stadig flere måneder til, badesæsonen for alvor begynder, og sommerturisterne strømmer til Nordvestjylland.

Alligevel er teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune i gang med at se på, hvordan de skal lokke turisterne til stranden til sommer. Skal det være med det velkendte Blå Flag, der er et fælleseuropæisk symbol for rene og attraktive strande. Eller skal det nordiske Badepunkt, som har lidt lempeligere krav. Blandt andet er hunde velkomne på Badepunkt-strande.

- Vi skal have en dialog med både sommerhusudlejere og andre aktører i turistbranchen for at høre, hvad deres holdning er. Jeg har allerede talt med nogle af aktørerne, men jeg ved, at sommerhusudlejerne sætter pris på Blå Flag-ordningen, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Overvejelserne er kommet, efter en anden stor turistkommune, Varde, dropper det Blå Flag og i stedet hejser Badepunkt-flaget. I Varde er man blandt andet utilfredse med, at det ikke er tilladt at have hunde med på Blå Flag-strande.

Allerede i juni sidste år havde teknik- og miljøudvalget punktet på sin dagsorden, men dengang var punktet kun til orientering og debat.

Steffen Damsgaard regner dog med, at udvalget i løbet af kort tid igen skal diskutere, om strandene i Lemvig Kommune skal have enten Blå Flag eller Badepunkt-flag.

- Jeg fornemmer, der er stor opbakning til at fortsætte med Blå Flag-ordningen, men vi skal også se, om det er muligt at gøre noget andet. Det handler blandt andet om, hvordan man markedsfører strandene og flagene for tyskere, der har hund med på ferie og kan tage dem lovligt med på stranden. Vi skal dog tænke os grundigt om, inden vi tager en beslutning, siger han.

Udvalgsformanden peger selv på forskellige scenarier for Blå Flag-ordningen.

- Enten fortsætter vi med Blå Flag, som vi kender det i dag. Eller det kan også være, at vi fortsætter med Blå Flag og supplerer det med Badepunkt-flag. Generelt har vi en god vandkvalitet ved badestrandene i Lemvig Kommune, og jeg ser ikke problemer i, at vi kan benytte os af Badepunkt-flagene på andre strande i kombination med de nuværende Blå Flag, siger Steffen Damsgaard.

Han vil dog ikke ind på, hvilke strande i Lemvig Kommune, der kan komme i spil til at få tildelt et Badepunkt-flag.

- Vi skal blandt andet have gennemgået, hvordan adgangen er til nogle af strandene, lige som vi skal have en snak med forskellige aktører først. Derfor vil jeg ikke lægge mig fast på noget, siger Steffen Damsgaard.

FAKTA

Blå Flag er en international miljømærkningsordning som sikrer gode oplevelser for badegæster ved strand og havn. Ved Blå Flag strande og havne gøres der en ekstra indsat for miljøet og højnelse af strandens eller havnens standard.

Der oplyses samtidigt om livet og miljø-forholdene langs kysterne og i havet samt om, hvordan man kan bruge naturen på den mest hensigtsmæssige måde. Der arbejdes ud for områderne vandkvalitet, sikkerhed, drift service og faciliteter samt miljøundervisning og -formidling.

I 2019 havde Lemvig Kommune seks strande med Blå Flag. Det var Vejlby Badestrand, Vinkelhage Strand, Gjellerodde Strand, Høfde Q, Thyborøn Badestrand og Ferring Strand.

Kilde: www.lemvig.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce