Annonce
Kultur

Blå Flag kan blive udskiftet i Lemvig

Politikerne skal inden for kort tid tage stilling til, om strandene i Lemvig Kommune stadig skal udstyres med Blå Flag.
Teknik- og miljøudvalget vil se på forskellige scenarier for, hvordan man kan reklamere for gode badestrande for turister

Lemvig: Der er stadig flere måneder til, badesæsonen for alvor begynder, og sommerturisterne strømmer til Nordvestjylland.

Alligevel er teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune i gang med at se på, hvordan de skal lokke turisterne til stranden til sommer. Skal det være med det velkendte Blå Flag, der er et fælleseuropæisk symbol for rene og attraktive strande. Eller skal det nordiske Badepunkt, som har lidt lempeligere krav. Blandt andet er hunde velkomne på Badepunkt-strande.

- Vi skal have en dialog med både sommerhusudlejere og andre aktører i turistbranchen for at høre, hvad deres holdning er. Jeg har allerede talt med nogle af aktørerne, men jeg ved, at sommerhusudlejerne sætter pris på Blå Flag-ordningen, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Overvejelserne er kommet, efter en anden stor turistkommune, Varde, dropper det Blå Flag og i stedet hejser Badepunkt-flaget. I Varde er man blandt andet utilfredse med, at det ikke er tilladt at have hunde med på Blå Flag-strande.

Allerede i juni sidste år havde teknik- og miljøudvalget punktet på sin dagsorden, men dengang var punktet kun til orientering og debat.

Steffen Damsgaard regner dog med, at udvalget i løbet af kort tid igen skal diskutere, om strandene i Lemvig Kommune skal have enten Blå Flag eller Badepunkt-flag.

- Jeg fornemmer, der er stor opbakning til at fortsætte med Blå Flag-ordningen, men vi skal også se, om det er muligt at gøre noget andet. Det handler blandt andet om, hvordan man markedsfører strandene og flagene for tyskere, der har hund med på ferie og kan tage dem lovligt med på stranden. Vi skal dog tænke os grundigt om, inden vi tager en beslutning, siger han.

Udvalgsformanden peger selv på forskellige scenarier for Blå Flag-ordningen.

- Enten fortsætter vi med Blå Flag, som vi kender det i dag. Eller det kan også være, at vi fortsætter med Blå Flag og supplerer det med Badepunkt-flag. Generelt har vi en god vandkvalitet ved badestrandene i Lemvig Kommune, og jeg ser ikke problemer i, at vi kan benytte os af Badepunkt-flagene på andre strande i kombination med de nuværende Blå Flag, siger Steffen Damsgaard.

Han vil dog ikke ind på, hvilke strande i Lemvig Kommune, der kan komme i spil til at få tildelt et Badepunkt-flag.

- Vi skal blandt andet have gennemgået, hvordan adgangen er til nogle af strandene, lige som vi skal have en snak med forskellige aktører først. Derfor vil jeg ikke lægge mig fast på noget, siger Steffen Damsgaard.

Annonce

FAKTA

Blå Flag er en international miljømærkningsordning som sikrer gode oplevelser for badegæster ved strand og havn. Ved Blå Flag strande og havne gøres der en ekstra indsat for miljøet og højnelse af strandens eller havnens standard.

Der oplyses samtidigt om livet og miljø-forholdene langs kysterne og i havet samt om, hvordan man kan bruge naturen på den mest hensigtsmæssige måde. Der arbejdes ud for områderne vandkvalitet, sikkerhed, drift service og faciliteter samt miljøundervisning og -formidling.

I 2019 havde Lemvig Kommune seks strande med Blå Flag. Det var Vejlby Badestrand, Vinkelhage Strand, Gjellerodde Strand, Høfde Q, Thyborøn Badestrand og Ferring Strand.

Kilde: www.lemvig.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce