Annonce
Sport

Bjerre-show var ikke nok til at nå DM-finalen

Kenneth Bjerre stod for ni af de første elleve point for Holstebro. Foto: Morten Stricker

Holstebro Speedway Elite er færdige for denne sæson. Holdet kom sig aldrig over den dårlige start i DM-semifinalen i Slangerup og måtte se finalepladserne forsvinde ud i aftenmørket.

Slangerup: Det var aldrig tæt på en finaleplads, da Holstebro onsdag aften var i aktion i DM-semifinalen i Slangerup.

Det begyndte ellers fint ud, da en særdeles velkørende Kenneth Bjerre sikrede sig heatsejren i andet heat. Herefter fulgte der tre fire sidstepladser fra Bjarne Pedersen, Emil Grøndal, og Kasper Lykke.

Dermed var Holstebro sat markant tilbage i jagten på de to finalepladser, og det lykkedes aldrig for holdet at komme sig helt.

- Vi skal mere i gang, og vi skal have mere fart på cyklerne, lød det ellers fra holdleder Claus Ørts i ryttergården efter den miserable start.

Det tog Emil Pørtner dog lidt for bogstaveligt, da han kørte før tid og tog startsnoren med sig i det efterfølgende løb. Han fik dermed en handicap-start hvor han skulle starte 20 meter bagefter de andre, og det betød endnu en sidsteplads for Holstebro. Den fjerde i træk i semifinalens indledning.

En af dem, som dog havde fart i cyklen var Kenneth Bjerre. Den rutinerede kørers tre første løb endte nemlig med tre heatsejre, men da holdkammeraterne ikke kunne følge trop, blev Holstebro stille og roligt kørt bagud af især Slangerup og Holsted, som også endte med at tage de to semifinalepladser.

Annonce

Semifinalen i tal

Slutstilling DM-semifinale:1. Slangerup - 42 point

2. Holsted 40 point

3. Grindsted - 26 point

4. Holstebro - 24 point

Sådan blev pointene kørt hjem for Holstebro:

Kenneth Bjerre - 10 point

Bjarne Pedersen - 7 point

Jonas B. Andersen - 6 point

Kasper Lykke - 1 point

Emil Pørtner, Emil Grøndal - 0 point

En stor skuffelse

Det var perfekte forhold på banen i Slangerup, men Holstebro-kørerne havde meget svært ved at finde den stabile fart frem.

- I begyndelsen var vi meget udfordret af at vi havde yderbanerne, som var klart sværere end inderbanerne. Så allerede der kom vi dårligt fra start. Det var sådan set kun Kenneth, som ikke bøvlede med det, siger Jonas B. Andersen

Sammen med resten af holdet fik Jonas B. Andersen bedre gang i cyklen til sidst i semifinalen, og han sluttede også af med en heatsejr, men da var det for sent.

- Vi var hele tiden lige en tand bagud med opsætningen, og vi er selvfølgelig totalt skuffede som kørere, og det er holdlederne også. Hvis vi var kommet i gang lidt før, kunne det sagtens være blevet til en finale for os, siger han.

Finalen bliver kørt onsdag i Varde, og det bliver mellem Holsted, Slangerup, Fjelsted og Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce