Annonce
Speedway

Bjarne Pedersen har sat dato på karrierens sidste løb: Efter 31 år er tiden inde til at sige stop

- Det har selvfølgelig været en svær beslutning, men jeg er kommet frem til at det er den rigtige. At tiden er inde, siger Bjarne Pedersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Bjarne Pedersen har lyttet til sin mavefornemmelse og besluttet sig for at stoppe karrieren ved udgangen af 2020, før andre tager beslutningen for ham.

Ryde: De seneste 31 år har Bjarne Pedersen levet og åndet for speedwaysporten. Givet alt til den sport han elsker.

Men nu er tiden inde til at få skrevet det sidste kapitel i fortællingen om Ryde-drengen, der har 71 speedway-grandprix'er på cv'et. I en alder af 41 år har Bjarne Pedersen besluttet sig for at næste sæson bliver hans sidste, inden speedwaycyklerne bliver kørt i garagen.

- Shu-bi-dua sang engang ”alting har en ende” i en af deres sange. Det gælder også for mig som speedwaykører. Jeg har derfor valgt, at sæsonen 2020 bliver min sidste, fortæller Bjarne Pedersen.

En beslutning, som den rutinerede speedwaykører har vendt mange gange de seneste måneder - både for sig selv, og med folkene omkring ham, før han tog beslutningen.

- Det har selvfølgelig været en svær beslutning, men jeg er kommet frem til, at det er den rigtige. At tiden er inde, siger Bjarne Pedersen.

Annonce

Bjarne Pedersen

Bjarne Pedersen, 41 år og bosat i Ryde sammen med Lone og børnene Oliver, Maja og Emil.

Har kørt 31 år som aktiv speedwaykører og deltaget i 71 grandprix-løb, hvor den bedste placering var samlet sjetteplads tilbage i 2005.

Har fået æren af at køre med Dannebrog på brystet i 27 World Cup løb, hvor det er blevet til otte medaljer – heraf to af guld.

Udover altid at have kørt i den danske liga, har Bjarne Pedersen kørt 17 sæsoner i den britiske liga, 18 sæsoner i den svenske liga og 21 sæsoner i den polske liga.

Indstiller karrieren ved udgangen af 2020.

Siger selv stop

I 2020 skal Bjarne Pedersen igen tørne ud for Esbjerg Vikings i Metal Speedway League og for Kolejarz Opole i den polske liga, begge steder som holdkaptajn, ligesom han også vil være at finde i den tyske speedwayliga, i det omfang tiden og kalenderen tillader det.

Sportsligt bliver der altså ikke slækket på noget, selvom der er tale om den sidste sæson på topplan. Bjarne Pedersen er helt fit til at tage et år mere på øverste hylde.

- Kroppen er ikke slidt op, og det er heller ikke fordik jeg mangler motivationen, til at køre. Når jeg vælger at stoppe, handler det om sund fornuft, siger Bjarne Pedersen.

Og for Bjarne Pedersen har det da også været vigtigt, at det er ham selv, der tager beslutningen om, hvornår karrieren skal slutte. At han ikke kommer til at stå som et ringvrag, som ikke fik sagt stop i tide.

- Jeg har i mange år sagt, at jeg ville stoppe, før de en dag skrev "Stop nu Bjarne" på forsiden af Dagbladet, forklarer Bjarne Pedersen.

I samarbejde med Esbjerg Motorsport er han i gang med at planlægge sit afskedsløb, the Final Lap, som vil blive kørt på Granly Arena ved Esbjerg i september måned 2020.

- Brikkerne er faldet på plads på en god måde og prikken over i'et bliver, at jeg får lov til at køre et afskedsløb, siger han.

Tid til familien

Hvad fremtiden kommer til at byde på, ved han ikke endnu. Men én ting, Bjarne Pedersen allerede ved er, at han får mere tid sammen med den familie, der ofte har måtte lide hans afsavn, når han er rejst Europa tyndt for at køre løb.

- Jeg glæder mig da til at få mere tid med familien, som jeg altid har været meget væk fra. Dengang jeg mødte Lone (Bjarnes bedre halvdel, red.) var Oliver kun et år, i dag er han 17 år, og der kommer nok til at være nogle morgener, hvor jeg vil vågne op og ikke helt kan finde ud af, hvad der skal ske, når jeg ikke skal ud af døren, fortæller Bjarne Pedersen.

Udover sønnen Oliver fra et tidligere forhold, har Bjarne og Lone sammen Maja på 10 år og Emil på 6 år.

Om der også skal være plads til speedway i næste kapitel af Bjarne Pedersens liv, ved han ikke endnu. Det har han ikke taget en beslutning og der kommer nok til at gå noget tid før, han når dertil.

- Den ene dag tænker jeg, at selvfølgelig skal jeg fortsætte i en eller anden funktion indenfor speedway, dagen efter siger jeg nej, det kunne også være fedt at prøve noget helt andet, forklarer Bjarne Pedersen.

- Når mit sidste løb er kørt, tror jeg at jeg kommer til at bruge et halvt års tid på at tænke mig godt om og finde ud af, hvad der så skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce