Annonce
Holstebro

Bjarne P. udskyder karrierestop til 2021: Skylder mig selv og mine sponsorer at få sluttet ordentligt af

- Jeg stopper jo ikke, fordi jeg er træt af at køre speedway, men fordi jeg er klar til at prøve noget nyt. Fysisk kunne jeg sagtens køre fire-fem år til, siger Bjarne Pedersen, der derfor ikke ser nogen problemer i, at den 42 år gamle krop tager en sæson ekstra på speedwaycyklen. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
Planen om at indstille speedwaykarrieren ved udgangen af 2020 er blevet krøllet sammen og smidt i papirkurven. For 42-årige Bjarne Pedersen vil have lov til at slutte ordentligt af - både for sig selv og dem, der har betalt for festen.
Annonce

Ryde: Søndag kunne Bjarne Pedersen fejre sin 42 års fødselsdag med ro i maven i forhold til det stort anlagte karrierestop, som var ved at løbe ud i corona-sandet.

Den globale sundhedskrise har i månedsvis parkeret speedwaycyklerne i garagen, og hos Ryde-drengens danske klub, Esbjerg, har man allerede lukket ned for resten af 2020, selv hvis der skulle blive mulighed for at køre en forkortet ligasæson. På samme måde som afskedsløbet 'the Final Lap' i september så sværere og sværere ud at gennemføre.

Sådan ønskede vestjyden ikke at afslutte en lang og flot karriere. Derfor har han nu udskudt karrierestoppet til 2021 i stedet.

- For det første kommer der nok ikke til at blive kørt i den danske liga, og hvis der gør, bliver det uden Esbjerg. Samtidigt bliver alt det, vi havde planlagt omkring mit afskedsløb, også næsten umuligt at gennemføre, vi ved ikke, om der kan kommer tilskuere, og jeg regner heller ikke med, at alle de kørere, jeg havde lavet aftaler med, vil kunne komme til løbet, fordi der nok kommer en meget sammenpresset løbskalender her på bagkanten af coronaen. Det var ikke den rigtige måde at stoppe på, forklarer Bjarne Pedersen.

Annonce

Kroppen er frisk

Speedwaykøreren føler også, at han skylder noget til de sponsorer, der i år har betalt for et produkt, han ikke har kunnet give dem. De skal have noget for deres penge, og det får de så i 2021 i stedet for 2020.

Og fysisk er der, trods Bjarne Pedersens 42 år, ingen problemer i at forlænge karrieren med et ekstra år.

- Jeg stopper jo ikke, fordi jeg er træt af at køre speedway, men fordi jeg er klar til at prøve noget nyt. Fysisk kunne jeg sagtens køre fire-fem år til, siger Bjarne Pedersen.

Til gengæld kan der være lidt mentalt. For både overfor ham selv, familien og omverdenen, var beslutningen truffet om, at det skulle være slut ved årets udløb.

- Den sværeste del var faktisk, at jeg jo havde meldt ud, at jeg stoppede. Men jeg tænker det nok skal gå, siger Bjarne Pedersen.

Annonce

10 matcher i Polen

Selvom Esbjerg har meldt ud, at de ikke kommer til at deltage i en eventuel forkortet dansk ligasæson i 2020, kommer Bjarne Pedersen ikke til at tilbringe hele efteråret i værkstedet i Ryde.

Søndag lavede han nemlig en ny aftale med sin polske klub Kolejarz Opole, der betyder at Bjarne Pedersen den 31. juli skal stå klar ved startsnoren i Polen.

- Der kommer til at blive kørt en forkortet sæson i Polen, hvor jeg skal køre 10 matcher. Jeg har også fået et tilbud fra Sverige, men den takkede jeg nej til, fortæller Bjarne Pedersen.

Og det bliver ikke en søvnig pensionist, der sætter sig tilbage på cyklen. Når Bjarne Pedersen først har taget beslutningen om at fortsætte, bliver det på 100 procent.

- Jeg har store planer om at slutte af på højt niveau. Nu har jeg fået Esbjerg på plads for 2021, og så må jeg se, hvad det bliver til i Polen og Sverige, men jeg kommer til at give mig fuldt ud, siger Bjarne Pedersen.

Afskedsløbet 'the Final Lap' skubbes også til 2021. Så snart det er muligt vil Bjarne Pedersen i samarbejde med Esbjerg Motorsport offentliggøre en ny dato for løbet.


Jeg har store planer om at slutte af på højt niveau. Nu har jeg fået Esbjerg på plads for 2021, og så må jeg se hvad det bliver til i Polen og Sverige, men jeg kommer til at give mig fuldt ud.

Bjarne Pedersen, speedwaykører fra Ryde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Annonce