Annonce
Sport

Bjørn: Svært at kæmpe med i golftoppen i min alder

Charles Platiau/Reuters
Det danske golfikon Thomas Bjørn er tilfreds, hvis han i tre-fire turneringer om året kan kæmpe med i top-10.

Danmarks mest vindende golfspiller, Thomas Bjørn, hører ikke længere til i den absolutte verdenstop.

Gennem karrieren er det blevet til 15 sejre på European Tour, men den 48-årige dansker er i dag tilfreds, hvis han tre-fire gange på en sæson kan blande sig i top-10.

- Så vil det være fint der, hvor jeg er nu. Jeg har ikke den drivkraft, der skal til for at være nummer et i Europa eller nummer ti i verden.

- Men jeg ved, at jeg stadig har spillet til at være med, og så kan jeg pludselig fange en uge, hvor tingene flasker sig, og så ved man aldrig, hvad der sker, siger Thomas Bjørn.

På grund af en skadet fod deltager han ikke i denne uges Made in Denmark i Himmerland. Han følger dog turneringen tæt, mens foden heler, så han kan være klar igen om en måned til halvanden.

Golfstjernen fortæller, at hans kærlighed til golfsporten måske aldrig har været større, end den er nu.

Det er den kærlighed, han gennem hele karrieren har ledt efter inde i sig selv for at bevare sulten i 26 år som professionel.

- Der er perioder, hvor det er utrolig let, men der er også tunge perioder, hvor man kæmper, siger Bjørn.

- Jeg har lært, at der ikke er nogen hurtig løsning. Nogle gange skal man skrælle det hele ned til bunden, så man kan vokse igen.

- Når jeg har pillet lagene af, så har jeg fundet tilbage til kærligheden til den sport, som jeg har spillet, siden jeg var tre-fire-fem år gammel.

Den store midtjyde, der sidste år var kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i en sejr over USA, forklarer, at han nu er kommet så højt op i årene, at alderen har sat sine begrænsninger.

- Nu er jeg 48 år gammel, så lige meget hvor mange lag jeg får skrællet af, så er vejen til toppen for lang. Jeg kan aldrig nå dertil, hvor min hjerne tog mig til for 10-15 år siden, forklarer han.

Thomas Bjørn ser i stedet Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard som to af de spillere, der skal hente de store resultater til dansk golf.

- Min drivkraft har altid været, at jeg skal være den bedste, jeg kan være. Men jeg har ingen idé om, at jeg er på samme niveau som Dustin Johnson, Brooks Koepka og Rory McIlroy.

- Det er for andre spillere. Det er Thorbjørn og Lucas, der skal gøre det. De står foran døren nu og skal gå igennem den og tage fat.

- Deres højeste niveau er til at spille med de bedste i verden. Nu skal de være mere stabile og gøre det oftere. De har begge kvaliteterne, mener Thomas Bjørn.

Danmarks største golfspiller gennem tiden vandt senest en turnering i december 2013, da han tog karrierens 15. sejr på European Tour ved Nedbank Golf Challenge i Sydafrika.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce