Annonce
Holstebro Håndbold

Bittert nederlag i bunddrama: - Når man holder modstanderen på 21 mål, så må man ikke tabe kampen

Pether Krautmeyer var overrasket over at se, de problemer en haltende Holstebro-offensiv skabte for sig selv i nederlaget til Randers. Foto: Annelene Petersen
Holstebro Håndbold forspildte en god mulighed for at sikre sæsonens første point, fordi offensiven slet ikke kunne finde rytmen i udekampen mod Randers HK.
Annonce

Randers: Efter tre kampe mod sidste sæsons top tre havde Holstebro Håndbold sat næsen op efter sæsonens første ligapoint, da bussen onsdag eftermiddag satte kursen mod Randers.

Men i stedet for jubel og selvsikkerhed måtte ligadamerne efter 60 minutters krig på håndboldbanen sætte sig tilbage i bussen med skuffede miner og fortvivlede blik i øjnene. Selv om forsvaret igen havde stået solidt foran Ditte Vinds mål, døde alle drømme om point med en famlende og usikker offensiv.

- Når man holder modstanderen på 21 mål, så må man ikke tabe kampen. Men vores angrebsspil hang slet ikke sammen, og vi lavede alt for mange fejl, og derfor tabte vi, erkender cheftræner Pether Krautmeyer.

Den svenske cheftræner var ærligt taget noget forundret over den kamp, han havde været vidne til i den gamle håndboldhal i Randers, som lige om lidt bliver skiftet ud med en ny, moderne multihal. Gode præstationer i både træningskampene og de tre forventelige nederlag til Esbjerg, Odense og Viborg havde givet forhåbninger om, at bundniveauet var højere.

Annonce

Stresset angrebsspil

- Jeg er fuldstændigt overrasket over, at vi kan spille så dårligt. Det havde jeg ærligt talt ikke set komme, og det kan jeg også se på mange af pigerne inde i omklædningsrummet, at det havde de heller ikke, siger Pether Krautmeyer.

Meget sigende for stemningen var det kun en lille håndfuld af Holstebro-spillerne, der efter kampen kom udenfor omklædningsrummet. En af dem var fløjspilleren Sofie Østergaard, som med nul mål på tre afslutninger var en af flere, der ikke ramte dagen mod en velspillende Mathilde Juncker i Randers-målet.

- Jeg synes vi havde forberedt os godt på kampen og på, hvad der ventede os, men alligevel blev vi stressede af deres offensive forsvar og kæmpede med at finde løsningerne. Samtidigt stod hun godt inde i målet og fik overtaget på vores skytter, fortæller Sofie Østergaard.

- Det er rigtig ærgerligt, for ville rigtig gerne have haft point i dag, fortsætter hun.

Annonce

Revanche i København

Med nederlaget til et af de hold, man regner med at skulle kæmpe med i tabellen hele sæsonen, øges presset på Krautmeyers tropper frem mod næste uges udekamp mod Ajax København.

Mod et forventet bundhold, hvor det nu bliver endnu vigtigere at vinde, så det forbandede nul kan slettes ud for Holstebro Håndbolds navn i tabellen.

- Nu bliver vi nødt til at tage til København og vise, at resultatet i dag var en fejl. I de første kampe har vi vist at vi er meget bedre, end det vi viste mod Randers, og det skal vi have fundet frem igen, så vi kan få slettet det nul på pointkontoen, siger Sofie Østergaard.

Kampen i tal

Randers HK - Holstebro Håndbold 21-19 (11-9) 

Bambusa Kvindeligaen, 4. spillerunde

Stillinger undervejs: 2-2, 3-4, 7-4, 8-4, 10-6, 11-9, 11-10, 13-11, 15-15, 18-16, 20-17, 21-19.

Mål, HOH: Josefine Dragenberg 4, Andrea West 4, Jenny Carlsson 3, Julie Holm 3, Camilla Pytlick 2, Emilie Bastrup Bertelsen 2, Maja Edling Lauritsen 1.

Topscorere, RHK: Julie Pontoppidan 4, Mai Kragballe 4.

Udvisninger: RHK 3, HOH 3.

Tilskuere: 400 i Arena Randers.

Kvalitetsmæssigt er Pether Krautmeyer ikke i tvivl om, at hans hold har kvaliteterne til at sejre i København. Men han erkender også, at den næste uge frem til kampen skal bruges på den mentale bearbejdning af nederlaget i Randers.

- Holdet er godt nok, men spørgsmålet er, hvordan vi står mentalt efter i dag. Der er noget, vi skal bruge noget tid på at få lagt bag os, siger Pether Krautmeyer.

Bambusa Kvindeligaen: Randers HK - Holstebro Håndbold. Her ses Mai Kragballe. Foto: Annelene Petersen


Jeg synes vi havde forberedt os godt på kampen og på, hvad der ventede os, men alligevel blev vi stressede af deres offensive forsvar og kæmpede med at finde løsningerne.

Sofie Østergaard, Holstebro Håndbold.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce