Annonce
Erhverv

Birn frygter dyr elforbindelse: Kan koste firmaet én million kroner årligt for dyrere strøm

Direktør for Valdemar Birns Jernstøberi, Jens Axel Birn, mener, at det er forkert, at prisen for det store elprojekt i Vestjylland havner hos private forbrugere og virksomheder. Arkivfoto: Morten Stricker.
Etableringen af de store elkabler fra Holstebro og ned til grænsen har skabt stor modstand hos naboerne. Direktør Jens Axel Birn er især modstander af, at regningen havner hos forbrugerne - og let kan koste firmaet én million kroner om året.
Annonce

Holstebro: En mindre justering af prisen på el får sjældent en hustands økonomi til at vælte.

Det kan fremkalde irritation eller glæde hos dem, der opdager det. Afhængig af hvilken vej prisen bevæger sig.

Hos Valdemar Birns Jernstøberi holder direktør Jens Axel Birn og den øvrige ledelse nøje øje med strømprisen, da det kræver store mængder el at smelte jern i de store varmeovne året rundt, og udgiften for el er 50 millioner kroner om året.

Blot en stigning på elprisen på én øre per kWh vil koste Birn én million kroner om året.

Derfor er Jens Axel Birn modstander af udsigten til øgede strømudgifter i forbindelse med etableringen af "Viking Line" til England og den 170 kilometer lange højspændingsnet ned gennem Vestjylland.

Det er Jyllands-Posten, der i en større artikelserie har konstateret, at regningen for Viking Line og højspændingsnettet ned gennem Jylland vil havne hos private og virksomheder. Gevinsten går til el-producenter som Ørsted, svenske Vattenfall og andre producenter, der ifølge en teknisk gennemgang til Folketingets energiforligskreds vil tjene omkring 9-10 milliarder kroner på forbindelsen - og gøre det til en "samfundsøkonomisk gevinst".

Jens Axel Birn finder det forkert, at prisen for projektet havner hos private og virksomheder. Han er på ingen måde modstander af grøn energi.

- Den kan blive rigtig træls og rigtig dyr, siger han til avisen.

- I dag har vi en konkurrencedygtig elpris i Danmark, og den synes jeg ikke, vi skal sætte over styr, bare for at producenterne kan komme til at tjene noget mere, siger han til Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce