Annonce
Holstebro

Biograferne må åbne straks - men det gør de ikke

Der går dage - måske en uge til halvanden - inden biograferne i Nordvestjylland kan åbne. Foto: Big Bio Holstebro
De første museer åbner for gæster allerede lørdag, men biografgængere må vente længere tid, selvom de første og mest utålmodige allerede har været ved tasterne for at booke billet.
Annonce

Holstebro: Selvom Folketinget sent onsdag gav grønt lys for, at blandt andre museer, teatre og biografer kan åbne nu, så kan nordvestjyderne ikke sætte sig til rette i de bløde biografstole allerede i Kr. Himmelfartsferien.

- Vi er selvfølgelig glade for, at man ikke ser nogen problemer i at holde biograferne åbne for folk, og vi glæder os helt vildt til at åbne vores nye biograf i Holstebro, men der er flere udfordringer. Vi kan ikke åbne fra den ene dag til den anden. Sådan fungerer biografbranchen ikke, siger Louise Obel, der ejer Big Bio i Holstebro og yderligere to biografer i henholdsvis Herlev og Nordhavn sammen med sin mand.

Blandt andet mangler biograferne film, der skal køres testkørsler på teknikken, som har stået stille i et par måneder, og så mangler der også nogle præcise retningslinjer. Til gengæld er billetsystemet gearet til at kunne håndtere, at der ikke bookes billetter, hvor afstandskravet overskrides, fortæller Jørn Lundme, der ejer Apollon i Struer.

Han tilføjer:

- Jeg har allerede måttet skuffe de første, som troede, at de kunne komme i biografen her i weekenden.

Hans bedste bud på en genåbning af de danske biografer er 1. juni, altså en uge før det var planen, og som de danske filmdistributører har arbejdet henimod og sammensat premiereprogrammet efter. Nu er det forfra igen.

Annonce

Overrasket over fremrykningen

I Lemvig er Heidi Clausen, bestyrelsesformand for Bio-Huset, overrasket over, at biograferne er kommet med allerede i fase to af genåbningen.

- Vi har lige været samlet i bestyrelsen, og vi havde besluttet ikke at åbne 8. juni, men først 2. juli, fordi vi har et renoveringsarbejde af foyer- og billetområdet. Men det tror jeg da lige, vi vil genoverveje, siger Heidi Clausen.

Hvornår Holstebros splinternye biograf på Enghaven åbner, kan Louise Obel ikke sige endnu:

- Der er ingen sikkerhed for, at vi har mulighed for at genåbne den 27. maj. Retningslinjerne skal være fuldstændig på plads. Når vi åbner en ny stor biograf, vil vi være helt sikre på, at gæsterne får den optimale oplevelse.

Åbningsdatoen for Big Bio er allerede blevet rykket et par gange. Oprindeligt skulle biografen have slået dørene op 2. april med den 25. James Bond-film som hovedattraktionen, men da folkene bag filmen grundet corona udskød udgivelsen med syv måneder, blev gallapremieren for Big Bio rykket frem til 27. marts. Også denne dato glippede, da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Indtil onsdag midnat har landets biografer så arbejdet henimod en åbningsdato, der hed den 8. juni. Nu hedder den: Straks - og det betyder, at de danske filmudlejere er kommet på arbejde, helligdag eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Venstre, vindmøller og dobbeltspil

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce