Annonce
Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Louise Obel, der stammer fra Holstebro og sammen med sin mand ejer tre Big Bio-biografer, kan omsider åbne Holstebros "nye" biograf på den måde, det var tiltænkt fra starten: Med premieren på den nye James Bond-film og uden nogen restriktioner. Genrefoto: Morten Stricker
Alle fem sale vil vise én film den 30. september: Den nye James Bond-film. Vores økonomiske situation er stadig udfordret, men dette er et lys for enden af tunnelen, siger biografejeren.

Holstebro: Filmreferencerne ligger lige for, når man taler biograf, og her er det oplagt at plukke "Tilbage til fremtiden", for Big Bio inviterer nu til gallaåbning, når den nye James Bond-film får premiere den 30. september.

Igen.

Filmen skulle have åbnet biografen for mere end halvandet år siden. Men så kom corona, udskydelser, restriktioner og nedlukninger.

Annonce

- Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt. Den film skulle have åbnet os, og det blev den film, der lukkede os. Derfor vil vi gerne slå et slag for, at nu er Bond her omsider. H.C. Østerby (borgmester, red.) har været så sød at sige, at han gerne tager hele åbningen én gang til, dog uden restriktioner denne gang, siger ejer Louise Obel.

Biografens økonomiske situation er udfordret, så vi har brug for stor opbakning, og her må vi bare sige: Hold da op, hvor har Holstebro taget godt imod os. Det er vi dybt taknemmelige over.

Louise Obel, biografejer.

Der var en gallapremiere i sin tid, men den skete med restriktioner og en erstatningsfilm. Denne gang er der James Bond, rød løber, champagne, levende musik og cocktails, og hele premieredagen vil man dedikere til filmen, som vises i alle fem sale.

Svær økonomi

- Biografens økonomiske situation er udfordret, så vi har brug for stor opbakning, og her må vi bare sige: Hold da op, hvor har Holstebro taget godt imod os. Det er vi dybt taknemmelige over. Og vi ser mange gode takter. Denne Bond-film bringer virkeligt lyset frem, synes jeg, for én ting er, at vi for længst har fået lov til at åbne, men der skal altså også være film at vise, siger Louise Obel.

Dette foto viser meget fint, hvor længe den nye James Bond-film har ligget og ventet på en premieredag fri for corona: Filmens skuespillere Daniel Craig (James Bond) and Rami Malek (filmens skurk) poserer på Times Square i New York City - den 4. december, 2019. Den 30. september kan se ses på lærredet til gallapremieren i Holstebro. Billetsalget begynder på mandag. Foto: Reuters/Carlo Allegri

De internationale titler har været udskudt med få undtagelser. Alternativt er de blevet vist på en streamingtjeneste.

- Jeg ved ikke, hvor vi havde stået, hvis dansk film ikke havde haft det filmår, det har haft. Det har været en kæmpe hjælp at kunne vise titler som Druk, Retfærdighedens Ryttere, Ternet Ninja 2 og nu film som Margrete den Første og Ole Bornedals Skyggen i mit øje, understreger biografejeren, inden hun også griber fat i en filmreference:

- Med alt det, vi har været igennem, er titlen på den nye James Bond-film, "No time to die", meget passende. Vi skal ud og leve igen, og hvordan markeres det bedre end med en stor international film - uden restriktioner.

Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Annonce