Annonce
Kultur

Bio-Huset får tidlig julegave: 500.000 kroner til renovering af biografsalen

Sådan kommer den nyrenoverede biografsal i Bio-Huset til at se ud. Inden længe vil man i Bio-Huset kunne se plancher, der viser ideen med renoveringen. Arkivfoto
Bio-Huset har modtaget yderligere 500.000 kroner til renoveringen af biografsalen, og dermed er 2,2 af det forventede renoveringsbudget på 4,8 millioner kroner i hus.

Lemvig: Renoveringen af biografsalen i Bio-Huset i Lemvig er rykket et stort skridt nærmere efter en donation på 500.000 kroner fra "A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal".

Det skriver Bio-Huset i en pressemeddelelse.

Dermed er der nu indsamlet 2,2 millioner kroner til projektet, der forventes at løbe op i cirka 4,8 millioner kroner. Tidligere har Realdania støttet med én million kroner, mens de sidste 700.000 kroner stammer fra Færch Fonden, Colstrup Fonden, Jysk Energis specialpulje og egne opsparede midler.

Annonce

- Det var en fantastisk nyhed, der tikkede ind forleden, og den store donation fra A.P. Møller Fonden har givet os alle et stort rygstød i bestræbelserne på at skabe en helt ny biografsal i Lemvig til glæde for alle vore trofaste og loyale biografgængere samt forhåbentlig for endnu flere lokale borgere, der kan se frem til filmoplevelser af høj kvalitet i den nye sal, siger Heidi Clausen, der er formand for Bio-Huset.

2022 er jubilæumsår for Bio-Huset, der kan fejre 100 års jubilæum i den unikke bygning i Bredgade, og det største jubilæumsønske er netop en helt ny og moderne biografsal med nye og komfortable stole, et nyt og meget større lærred samt en lydkvalitet, der er helt i top.

- Donationen fra A.P. Møller Fonden er en tidlig, men meget ønsket og stor julegave. Vi har på nuværende tidspunkt fået positive tilbagemeldinger fra flere fonde og er oppe på 2,2 millioner kroner. Vi er ikke i mål endnu, men vi tror på, at vi med flere aktiviteter og ansøgninger henover vinteren får indsamlet de nødvendige midler til at realisere projektet, siger Heidi Clausen.

Skal få flere i biografen

Der foregår mange spændende aktiviteter i Bio-Huset - både i biografsalen og i lokalerne på første sal. Men kernen i driften af huset er filmforestillingerne.

- Vi sælger cirka 13.000 billetter om året i vores biograf, men vi har da ambitioner om, at endnu flere skal få den unikke filmoplevelse i den lokale biograf, siger Heidi Clausen, der håber, at Bio-Huset med de nye faciliteter kan hæve antallet af biografgængere til cirka 20.000 om året.

Baggrunden for at gå i gang med den omfattende renovering af selve biografsalen er da også, at publikum i dag stiller høje krav til filmoplevelsen.

Annonce

En forvandlet sal

Selve Bio-Huset i Bredgade er en unik bygning med en ikonisk facade og foyerens snoede trapper op til balkonen. I den nyrenoverede sal vil der kun være adgang fra det niveau, hvor man i dag går ind på balkonen. Alle biografgængere skal altså op ad trapperne - eller man kan tage elevatoren.

- Bygningen og trapperne bevares, som vi kender det, men i selve salen vil der ske mange forandringer. Man kan snart se projektet i Bio-Huset, hvor arkitektfirmaet har lavet nogle fine plancher, der viser hele ideen med moderniseringen, siger Heidi Clausen.Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Kultur

I et foredrag går rejsen til Italien, Spanien og Afrika

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce