Annonce
Holstebro

Bilsælger fra Holstebro snød sig til Tesla - byttede den til Audi RS7 i Tyskland

Tesla S til 850.000 kroner blev købt af en bilsælger i Silkeborg på falske skattepapirer, falske lønsedler og kørekort. Arkivfoto: Christian Schacht

Bilsælger fra Vestjylland dømt for groft bedrageri, da han med falske lønsedler, årsopgørelser og kørekort, købte en Tesla i Sønderborg. Kørte den til Sydtyskland for at bytte den til en Audi RS7.

Sønderborg: Han har boet i Silkeborg, Farum og nu Holstebro. Den 28-årige bilsælger, der helt tilbage i slutningen af november 2015 købte en Tesla S 85D hos Beka Auto A/S i Sønderborg.

Men han købte den på forfalskede lønsedler, årsopgørelser og kørekort. Bilen kostede cirka 850.000 kroner, men manden betalte aldrig sine afdrag på små 10.000 kroner om måneden.

Nu er han ved Retten i Sønderborg idømt et års fængsel for særlig groft bedrageri og dokumentfalsk. Han skal kun afsone de tre måneder i fængsel, mens de resterende ni måneder blev gjort betinget med en prøvetid på et år. Han slipper altså for at afsone de ni måneder, hvis han holder sig fra kriminalitet og udfører 160 timers samfundstjeneste. Retsformand Susanne Beier Lorenzen sagde i sine bemærkninger til dommen, at han ikke skal afsone mere end de tre måneder, fordi sagen er blevet så gammel, før den er kommet for retten.

- Jeg skyldte penge i forbindelse med opstart af firma. Jeg følte mig presset til at gøre det her for at skaffe nogle penge, forklarede manden i retten. Det stod klart, at det ikke var et pengeinstitut, der havde ydet manden et lån og presset ham for at betale. Han forklarede, at det var de samme folk på det alternative lånemarked, der foreslog, at han købte denne Tesla. Den skulle han så aflevere til dem.

- Så var vi kvit. Jeg tør ikke udtale mig om, hvem jeg skyldte de penge, sagde manden.

Annonce

Så var vi kvit. Jeg tør ikke udtale mig om, hvem jeg skyldte de penge.

28-årig bedrager i retten
Den 28-årige mand betalte aldrig afdrag på sin dyre bil. Arkivfoto

Audi kører i Aarhus

Der var en del ting, der kom frem i retsmødet - og slet ikke passede sammen. For den tiltalte forklarede, at gælden var på 200.000 kroner. Men det var de samme bagmænd, der betalte udbetalingen på cirka 175.000 kroner for Teslaen. De betalte også 50.000 kroner ekstra, da Teslaen blev kørt til Sydtyskland og byttet med den ultrahurtige Audi RS7. Med andre ord havde bagmændene brugt 225.000 kroner plus et tilgodehavende hos den 28-årige bilsælger på de 200.000 kroner. I alt 425.000 kroner, men så stod de også med en dyr Audi RS7 i Tyskland, som der til gengæld ikke var betalt afgift af i Danmark. Bilen kører nu i Aarhus, men en politimand fra Nordsjællands Politi forklarede i retten, at det efter en juridisk vurdering er besluttet ikke at konfiskere bilen. Det kom heller ikke frem, om der er betalt afgift af bilen og af hvem.

Men uanset så blev den 28-årige altså dømt for groft bedrageri og dokumentfalsk. Han havde i 2015 et firma i Silkeborg, hvor han solgte biler. Men det gik mildt sagt skidt. Firmaet lukkede i 2016. Manden flyttede til Farum, men er siden flyttet til Holstebro, hvor han i dag er salgschef hos en bilforhandler.

- Det har hele tiden været min plan at betale. Jeg har ikke villet snyde nogen, forklarede han. Beka Auto A/S har ikke haft et tab. Bilen blev finansieret igennem AL Finans, som næppe vil gøre deres krav gældende, fortalte en af firmaets medarbejdere i retten. IF forsikring har refinansieret AL Finans-lånet med et tab på cirka 720.000 kroner. Men erstatningsdelen tog retten ikke stilling til - det er henvist til et civilt søgsmål.

Den 28-årige dømte bedrager bad om to uger til at overveje, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce